- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijski krah Španaca – tri velikana ispala iz Lige šampiona

© AP Photo / Manu FernandezAtletiko - Leverkuzen, Liga šampiona
Atletiko - Leverkuzen, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Pamtiće dobro ljubitelji španskog fudbala ovu jesen 2022. godine kada su njihovi predstavnici u Ligi šampiona doživeli debakl. Posle Sevilje i Barselone, koji se u se preselili u Ligu Evrope, njihovom stazom je pošao i Atletiko Madrid, posle remija (2:2) sa Bajerom iz Leverkuzena na svom terenu.
Tako će samo Real Madrid na proleće čuvati čast Primere u društvu najboljih, a čelnici španskog fudbala morati da analiziraju šta se desilo sa onom silom koja je nekada bila unapred viđena u polufinalima i finalima Lige šampiona.
Atletiko je bio bolji od bundesligaša, posebno u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da nađe dobitnu formulu i ispravi brljotine iz prvih 45 minuta.
Dva puta je Bajer utišavao „Metropolitano“, prvo je Musa Dijabi u devetom doneo prednost gostima koju je anulirao Belgijanac Karasko u 22. minutu. Ali da se Bajer ne šali bilo je jasno u 29. kada je i mladi Englez Kalum Hadson-Odoi pogodio za 2:1.
Čolo Simeone je na poluvremenu posegao za izmenama, ubacio Argentinca Rodriga De Pola koji je vratio njegov tim u život u 50. minutu lepim pogotkom za 2:2.
© AP Photo / Manu FernandezAtletiko - Bajer Leverkuzen, Liga šampiona
Atletiko - Bajer Leverkuzen, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Atletiko - Bajer Leverkuzen, Liga šampiona
Atletiko je opsedao gol Bajera, Karasko imao dve prilike u 56. i 60, Grizman je promašio zicer u 61. a vrhunac meča se desio u samoj nadoknadi. Posle pet minuta velike borbe u nadoknadi francuski sudija Turpan je odsvirao kraj, ali i dobio signal iz VAR sobe da je igrač Leverkuzena Tapsoba igrao rukom u svom šesnaestercu.
Odlučio je posle gledanja snimka Francuz da dodeli Atletiku penal i šansu da ostane u trci za osminu finala, ali je Lukas Hradecki majstorski proočitao udarac tragičara Karaska i izbacio Madriđane iz elitnog takmičenja.
Leverkuzen se branio, pretio iz kontre i odbranio, pa je Atletiko kolo pre kraja ostao na pet bodova, što je četiri manje od drugoplasiranog Porta, kome gostuje u poslednjem kolu i nema šanse da ga prestigne.
U ostalim mečevima koji su odigrani večeras, Liverpul je overio plasman u osminu finala ubedljivom pobedom nad Ajaksom u Amsterdamu od 3:0.
Kapiten kopljanika Dušan Tadić je bio samo nemi posmatrač dominacije engleskog velikana koji je slavio golovima Salaha u 42, Nunjeza u 49 i Harvija Eliota u 52. minutu.
Napoli je u istoj grupi ubedljivo savladao Rendžers sa 3:0. Dva gola je dao Đovani Simeone u prvom poluvremenu, dok je tačku na trijumf stavio Ostegard u 80. minutu.
Barselona se od svoje publike i Lige šampiona oprostila ubedljivim porazom od Bajerna (3:0). Bavarci su još jednom demonstrirali silu u srcu Katalonije i slavili sa pola gasa golovima Manea u 10, Čupo-Motinga u 31, i Pavara u 95. minutu.
Jedina grupa u kojoj se ništa ne zna kolo pre kraja je grupa D, gde je Totenhem remizirao sa Sportingom iz Lisabona (1:1), dok je Ajntraht pobedio Marselj sa 2:1.
Pevci su mislili da su pobedili pogotkom Harija Kejna u 95. minutu i prošli dalje, ali je gol poništen zbog ofsajda i to na asistenciu iz VAR sobe. Bio je to razlog za negodovanje Antonija Kontea koji je dobio crveni karton zbog nasrtaja na sudije po završetku meča.
Uoči poslednjeg kola sva četiri tima su smeštena u samo dva boda pa će sledeće nedelje vladati prava ludnica na mečevima Marselj - Totenhem i Sporting - Ajntraht gde sva četiri tima imaju podjednake šanse i za sreću i za tugu.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala