Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Borićemo se da ne uvedemo sankcije Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će vlada nastaviti da se bori da ne uvodi sankcije Rusiji jer je to, kako kaže, principijelna politika koju vodi.
To je njen odgovor šefu poslaničke grupe Moramo - Zajedno Nebojši Zelenoviću, koji je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o novoj vladi, ocenio da se u Srbiji vodi „politika skrivanja pod kamen“ i zamerio što nije doneta odluka o uvođenju sankcija Rusiji.
Kako je naveo Zelenović, vlada je ta koja jedina ima mandat da odluči da li će Srbija ići prema Zapadu, kao i da donese odluku da li će se uvesti sankcije Rusiji.
Zanimljivo mu je, kaže, kako će o sankcijama Rusiji glasati kandidati za ministre poput Tomislava Žigmanova i Tanje Miščević, kao i šta će reći na to ukoliko dođe na dnevni red Ivica Dačić ili Ðorđe Milićević.
„To je vrlo važno pitanje i od tog pitanja zavisi naša budućnost“, kazao je Zelenović.
Ana Brnabić je kazala, da je po Zelenoviću, sankcije su davno uvedene.
„Ako nisu, vi ste već tri puta rekli da ćemo uvesti. Ako kažete da nisu, dugujete izvinjenje. Izgubili ste kredibilitet po tom pitanju“, naglasila je.
Ukazala je na to da je Zelenović govorio i pre izbora da treba uvesti sankcije Rusiji, a da su neki njegovi koalicioni partneri tada govorili da ne treba, pa su posle izbora promenili stav i rekli da je vreme već izgubljeno i da treba požuriti sa uvođenjem.
Podsećajući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dosta pričao o tome, Brnabić kaže da je građanima jasno da će se vlada i država boriti kao što se bore već sedam, osam meseci, da ne uvode sankcije Rusiji.
„Ako dođe trenutak da više ne možemo da ne uvodimo - to kako će vlada glasati je za vladu, a ne za vas. Vlada glasa i izađe sa stavom. Naš stav je da ćemo se boriti koliko god možemo da ne uvedemo sankcije Rusiji jer je to u skladu sa našom principijelnom politikom. Nadam se da ćemo izgurati“, poručila je mandatarka.
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
SRBIJA
„Naše crvene linije i svetinje su sasvim jasne“: Ekspoze mandatarke Ane Brnabić /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala