- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Proširen spisak stranih državljana kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, većinom iz Srbije

© Sputnik / Aleksandar MilačićCrna Gora - granica
Crna Gora - granica  - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) uskratili su boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru počev od 30. septembra za 28 stranih državljana koji su, kako je saopšteno, radili za interese stranih službi. Među personama non grata nalaze se bivši sportisti, vlasnici medija, sveštenici, ambasadori...
Među personama non grata nalaze se bivši sportisti, vlasnici medija, sveštenici, ambasadori...
Prema saznanjima portala Dana među stranim državljanima kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru su Vladimir Božović, amabasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Mandić bivši srpski rukometaš koji je sa reprezentacijom SR Jugoslavije igrao na Svetskom prvenstvu 2003. a za nacinonalni tim je odigrao ukupno 45 utakmica. Dane Šijan, proslavljeni rukometni golman nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore, protojerej – stavrofor Velibor Džomić, bivši paroh Podgorički i koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko – primorske, arhimandrit Danilo, iguman manastira Dajbabe, i Bratislav Stojiljković, predsednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe. Na spisku je najviše državljana Srbije.
Iz MUP-a je saopšteno da su, kroz operaciju koju je sprovela ANB, te osobe indicirane kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi.
“U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, preduzete su mere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana”, kaže se u saopštenju.
Navodi se da će MUP i ANB će, zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama, nastaviti da prate bezbednosne rizike.
“I u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbednosti i interesa Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.
Tim povodom će sutra biti održana Sednica Vijeća za nacionalnu bezbednost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala