- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mi ne odlazimo, mi tek dolazimo! Snažna poruka Milorada Dodika sa velikog mitinga u Banjaluci /video/

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Fejsbuk RTRS vijestiVeliki miting u Banjaluci
Veliki miting u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
U Banjaluci je u organizaciji SNSD-a i koalicionih partnera održan narodni miting za odbranu Republike Srpske pod nazivom „Otadžbina zove“. Danas oslobađamo naš narod i republiku od onih koji vrše pritiske, poručeno je sa skupa. Prema procenama MUP-a na mitingu se okupilo 30.000 ljudi.
Lider SNSD Milorad Dodik poručio je narodu sa velikog mitinga na Trgu Krajna da ta partija zajedno sa koalicionim partnerima već 12. put pobeđuje u RS i da se nije umorila.
"Ne treba mene niko da brani, mene samo treba da bira narod i dok on kaže da trebam da budem ovde, ja ću biti. Neću nikada pokušati da to uradim mimo narodne volje", naveo je Dodik, dodajući da oni ne odlaze, već da tek dolaze.
"Danas je bio važan gost u Banjaluci… rekao sam mu: Slušaj da ti nešto kažem, više mi je stalo do ovog čoveka koji šeta ovim gradom nego do tebe kojeg ne želim ni da čujem, ni da vidim više", rekao je lider SNSD, što je izazvalo ovacije u narodu.
RS je prema njegovim rečima je zemlja koja voli i zemlja koja se voli.

"Kažu nam da idemo Srbiju, kažem im "otići ćemo i odneti 49 odsto države". Ne poštujem vođe onih koji su bili ovde pre 10 dana. Govorili su mi da sam američki, pa onda ruski čovek, a ja sam srpski čovek. Ja volim RS, jer tamo živi pošten narod. Milorad Dodik je spreman za žrtvu, mi ne odlazimo, mi tek dolazimo. Iza nas ostaje 1.000 crkava SPC-a, a neki to ne bi uradili. Milorad Dodik neće nigde odavde, brzo će preći u predsedničku palatu" - kazao je Dodik.

Dodik je poručio da Bosna i Hercegovina nije mesto koje hoće srpski narod.
„Bosna i Hercegovina nije mesto koje mi hoćemo. Sva sreća da sam uspeo Željku da nagovorim da ode tamo“, dodao je on izazvavši smeh među okupljenom masom.
Naglasio je da je srpskom narodu potrebna mirna i stabilna Republika Srpska i da u opozicionim strukturama ima onih koji vole Srpsku, ali da su sada u kandžama „onih drugih“.
„Ne dajmo našu slobodu da biramo, vratimo izborni proces u Republiku Srpsku! Neće više nikada prebrojavati naše glasove u Sarajevu! Živela Republika Srpska! Živela Srbija!“, poručio je Dodik.

Kusturica: Sve miriše na državni udar

Prvi se okupljenim građanima obratio proslavljeni reditelj Emir Kusturica koji je rekao da se nikada na ovom mestu nije okupilo toliko sveta.

„A kako i ne bi kad ima razlog koji nije samo u tome što pokušavaju da ukradu građanske izbore, nego sve miriše na državni udar“.

Kako je naveo, narod se okupio kako bi sprečio ono što je od 90-tih godina tutnjalo Evropom i pomelo tradiciju, porodicu, domaćinstvo i sve ono što bi morali da branimo da bi opstali.
„Postoje stvari za koje čovek mora da se bori i zbog toga ovde kažu ima preko 50.000 ljudi“, rekao je Kusturica dok je okupljeni narod skandirao „Mile, Mile“.
Kako je rekao, nismo se skupili da odgonetamo tajne, nego da potvrdimo istinu.
"Onu istinu koju smo čuli 10. oktobra kada je Dodik vodio preko 30.000 glasova, a ubzruo posle toga je dovedeno sve u pitanje kako bi izveli državni udar“, rekao je Kusturica.
Istakao je da su večeras u Banjaluci kako bi poručili da neće dozvoliti da sa čela naroda ode Milorad Dodik.

Željka Cvijanović: Nećemo da živimo u državi koja nas guši i maltretira na svaki način

Potpredsednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da narod Republike Srpske neće više da živi u državi koja ga guši i maltretira na svaki mogući i nemogući način i prekraja izbornu volju izraženu 2. oktobra.
„Hteli smo da formiramo vlast, da nastavimo da radimo na prioritetima, a onda je nelegalni CIK odlučio da one koji su legalno izabrani stavi u stranu. Radićemo onako kako je narod birao, a narod je birao Milorada Dodika i Željku Cvijanović", rekla je ona.
Cvijanovićeva je, "nelegalnom CIK-u", poručila da, ako je večeras na trgu 50 hiljada ljudi, da će 100 hiljada biti pred „njihovim vratima.“
„Zato što je izdajnička opozicija to tražila, a svaki put će izgubiti jer nisu dorasli zadatku. Čuvajmo Republiku Srpsku i ono što je ona nama dala – pravo da biramo onako kako vi hoćete. Mi ne tražimo ono što nama ne pripada već ono što smo na demokratskim izborima dali. Sve posle toga bila je izrežirana manipulacija, i naši građani to znaju… i da je ovo jedan od prelomnih istorijski momenata“, izjavila je ona.
Zato je, kako je naglasila, važno ovo okupljanje.
„I okupljaćemo se onoliko koliko bude potrebno. Mi smo birali svoje i stojimo iza onog što smo birali. Mi nećemo da živimo u državi koja nas guši, koja nas maltretira na svaki mogući i nemogući način… I to im nije malo, nego nam kradu našu izbornu volju. Mi branimo ono što je naš narod birao 2. oktobra. Ovde je volja naroda, drugo je projekat, i taj projekat je pobeđen 2. oktobra“, zaključila je Željka Cvijanović.
Veliki narodni miting počeo je tačno u 18 sati u parku "Mladen Stojanović", a onda su građani predvođeni liderima RS prošetali do Trga Krajna.
U parku je skup je počeo himnom „Bože pravde“.

„Nećemo antidejtonsku BiH i onu koja je po volji samo bošnjačkog naroda. Nećemo BiH koja nam zabranjuje mnoge projekte, nećemo finansirati BiH koju bosanski političari koriste da bi osporavali RS. Nema opstanaka BiH bez ravnopravnosti tri naroda. Nećemo u NATO pakt. RS je vojno neutralna“, poručeno je na skupu.

Poručeno je i da ne priznaju CIK BiH, koja kako je navedeno, radi protivzakonito.
Na mitingu su prisutni lideri i funkcioneri vladajuće koalicije - SNSD-a Milorad Dodik, potpredsednik SNSD-a Željka Cvijanović, predsednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović i NPS-a Darko Banjac.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala