- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministar kulture Ukrajine: Kijev želi da napravi „informativni Ramštajn“ za propagandu protiv Rusije

© Sputnik / StringerMinistarstvo kulture Ukrajine
Ministarstvo kulture Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Kijev namerava da napravi „informativni Ramštajn“ zajedno sa Evropskom komisijom i zemljama Velike sedmorke (G7), kako bi emitovao njihov „zajednički program“ ruskoj publici, izjavio je ukrajinski ministar za kulturu Aleksandar Tkačenko.

„Obratio sam se svojim kolegama i predstavnicima G7, kao i Evropskoj komisiji, kako bi se formirala zajednička agenda, kao i sastanci u formatu inicijative „informativni Ramštajn“, rekao je Tkačenko i pojasnio da je cilj informativna borba protiv Rusije.

Prema informacijama ukrajinskog Ministarstva kulture, sadržaj za „Jedinstvene novosti“ i ukrajinsku državnu televiziju „Fridom“ (Freedom) formiraju Nacionalna javna radijska i televizijska kompanija Ukrajine, medijski holding „1+1 Medija, „Starlajt medija“ i „Inter medija grup“, kao i televizija „Rada“ (televizija ukrajinskog parlamenta).
Posredstvom televizijskog kanala „Fridom“ se šire informacije za gledaoce koji govore na ruskom jeziku, Ministarstvo tvrdi da je više od polovine (57 odsto) korisnika, koji ovaj kanal prate na Ju Tjubu, iz Rusije.
„Želimo da agenda ne bude samo ukrajinska, već svetska“, rekao je direktor „Starlajt medija“ Aleksandar Bogucko.
U Ministarstvu kulture Ukrajine je održan sastanak Velike sedmorke sa predstavnicima ukrajinskih medijskih grupa, koje su učestvovale u nacionalnom televizijskom maratonu „Jedinstvene novosti“ i „Fridom“.
Podsetimo, Ramštajn je vojna baza u Nemačkoj na kojoj je formirana kontakt grupa NATO kao podrška Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala