- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Juventus izbačen iz Lige šampiona, Srbi jedine svetle tačke – „modri“ Dinamo

© AP Photo / Armando FrancaJuventus
Juventus - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Mučenje torinske „stare dame“ je konačno okončano! Juventus je poražen u petom kolu Lige šampiona na gostovanju u Lisabonu. Benfika je slavila 4:3 (3:1) i plasirala se u osminu finala, baš kao i Pari Sen Žermen, dok su Italijani završili učešće, a jedine svetle tačke bile su Dušan Vlahović i Filip Kostić.
Juventus će se u poslednjem kolu boriti da ode u Ligu Evrope, jer ima mizerna tri boda, kao i Makabi iz Haife koji je izgubio od Pari Sen Žermena u Francuskoj rezultatom 7:2.
Antonio Silva je doneo prednost domaćinu na dupke punom „Da Lužu“, ali je samo četiri minuta kasnije proradila „srpska veza“ i prednost je anulirana. Filip Kostić je asistirao najboljem fudbaleru Juventusa Dušanu Vlahoviću, koji je iz neposredne blizine uspeo da postigne pogodak.
Ipak, bilo je to sve u utorak uveče od posrnulog diva iz Torina. Do poluvreme se još dvaput zatresla mreža koju je branio Vojčeh Ščesni. Prvo je pogodio Žoao Mario u 28. minutu, da bi već u 35. Rafa Silva odveo Benfiku na ogromnih 3:1, a „stara dama" je bila zavijena u crno. Na poluvremenu su ubedljivo najbolje ocene imali Vlahović i Kostić.
Nastavak susreta posle 15-minutnog odmora doneo je još jedan pogodak u mreži tužnog i anemičnog Juventusa. Egzekutor je ponovo bio Rafa Silva na dodavanje Grimalda. Rezervista Arkadijuš Milik vratio je nadu, pogodivši za 4:2, dok je dramu uneo Amerikanac Mekeni golom u 79. minutu - 4:3.
Novi poraz koji je doživeo Juventus ponovo će sasvim sigurno pokrenuti pitanje oko smene Masimilijana Alegrija, kojeg samo milionska odšteta (oko 10 miliona evra) čuva da ne ostane bez posla.
Ipak, posle košmara u Lisabonu čelnici Juventusa bi trebalo da stave prsta na čelo i dobro se zapitaju da li i dalje treba da idu sa Alegrijem ili će ga zameniti neko drugi i pokušati da ublaži katastrofu i štetu koja je načinjena.
Posle pet kola Lige šampoina Juventus je sakupio samo tri boda i u poslednjem kolu protiv Pari Sen Žermena u Torinu će morati da ostane neporažen kako bi igrao Ligu Evrope.
Kada su ostali rezultati u Ligi šampiona u pitanju, Pari Sen Žermen je pregazio Makabi iz Haife rezultatom 7:2, dok je Milan marširao kroz Zagreb, Dinamo je izgubio rezultatom 4:0 na Maksimiru.
Interesanto, meč Borusije Dortmund i Mančester sitija okončan je bez pogodaka, dok su Seltik i Šahjotr u Škotskoj remizirali 1:1.
Liga šampiona, rezultati 5. kola
Salcburg - Čelsi 1:2 (0:1)
Sevilja - Kopenhagen 3:0 (0:0)
Benfika - Juventus 4:3 (3:1)
Dortmund - Mančester siti 0:0
Seltik - Šahtjor 1:1 (1:0)
Dinamo - Milan 0:4 (0:1)
PSŽ - Makabi 7:2 (4:1)
Lajpcig - Real 3:2 (2:1)
Fudbalski savez Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
SPORT
Ukrajinci i dalje prete, stigla je reakcija iz Moskve: „Stare priče“
 Srpski sudija Srđan Jovanović  - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
SPORT
Srpski sudija pred velikim izazovom – jer nema „pomoći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala