- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Grenel: Kurti i aktuelne prištinske vlasti moraju da odu, ne ispunjavaju dogovoreno

© AP Photo / Darko VojinovicSpecijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel
Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Znam da mogu izazvati probleme svojom izjavom, ali ipak ću biti iskren. Aljbin Kurti (premijer privremenih institucija u Prištini) i aktuelne prištinske vlasti ne ispunjavaju ništa što je dogovoreno i moraju da odu sa političke scene, rekao je Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine.
Grenel je to izjavio u petak uveče u srpsko-američkoj memorijalnoj sali, gde je održana predizborna večera u organizaciji Republikanske stranke okruga Milvoki, prenosi Srpski radio Čikago. Pored Grenela, prisutan je bio i američki senator Ron Džonson, koji učestvoju ne među-izborima 8. novembra.

„Kurti operiše pod pretpostavkom da Albanci na Kosovu imaju bezrezervnu podršku Amerike, i da Amerika ne voli Srbe, što njemu dozvoljava da radi šta god hoće, ali to nije tako“, rekao je senator Džonson.

Grenel je dodao i da je senator Džonson bio prisutan prilikom potpisivanja Vašingtonskog sporazuma.
„Srbi u senatoru Džonsonu imaju velikog saveznika, i ne mogu zamisliti Senat bez njega. Senator Džonson je bio jedini koji je prisustvovao potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, i u trenucima teških pregovora, ali i kada je trebalo izvršiti pritisak, senator Džonson je bio taj koji je najviše radio na tome“, rekao je Grenel.
Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel na sastanku delegacija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SRBIJA
Grenel ponudio Bajdenu pomoć u pronalaženju rešenja za Kosovo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala