Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zabranjuje li se Srbima na Kosovu čak i svadba

CC0 / Pixabay / Venčanje
Venčanje - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Svadbeno veselje srpskih mladenaca iz Kosovske Kamenice ostaće zapamćeno po svojevrsnoj „čestitki“ koju su domaćinima veselja uručili kosovski policajci zbog „glasne muzike“.
U trenutku kada je mladoženja, po starim srpskim običajima, došao po mladu ispred kuće slavljenika pojavila se i patrola Kosovske policije koji su okupljene obavestili da su prijavljeni zbog glasne muzike i da će im zbog toga policija pisati kaznu.
Prema rečima okupljenih svatova muzika uopšte nije bila glasna.
„Okupili smo se kako naši običaji nalažu. Tu je bio i klavijaturista i pevač koji su uveseljavali okupljene svatove kojih je bilo tridesetak. Muzika nije bila glasna i niko od komšija se nije žalio“, ispričao nam je jedan od okupljenih svatova.
„Policija je došla nešto posle 12 sati i tražili su da se prekine sa muzikom, to su domaćini i uradili, mislili smo da je sve prošlo i da se sve smirilo, ali kasnije su policajci došli kod crkve gde je održana ceremonija venčanja i tu su domaćinu veselja uručili kaznu”, priča nam jedan od gostiju.
Prisutni svedoci ovog nemilog događaja kažu da mladina porodica živi u albanskom okruženju i da sa njima nisu nikada imali problema, čak su i u danima koji su prethodili svadbi komšije Albanci dolazili da čestitaju mladinoj porodici.
Meštani ističu da u ovom delu Kamenice žive svega tri srpske porodice i da su sve ostalo Albanci i da ne mogu ni da naslute ko je i zašto prijavio glasnu muziku kada je sve bilo normalno i nikome muzika nije smetala.
Zastave Srbije i nepriznatog Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
SRBIJA
Novi pokušaj prisvajanja srpske kulturne baštine: Priština od Beograda potražuje bronzanu lampu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala