- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki „taster“, reakcija Ukrajine i skandalozan atak na Iran

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaIranski reprezentativci na treningu u Moskvi
Iranski reprezentativci na treningu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Uprava ukrajinskog Fudbalskog kluba Šahtjor iz Donjecka, uputila je zahtev Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da Iran bude suspendovan iz učešća na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.
Direktor Šahtjora Sergej Palkin je optužio Iran za učešće u vojnim aktivnostima u Ukrajini i pozvao je FIFA da tu zemlju odmah izbaci sa Mundijala.
Prema njegovim rečima, izbacivanje Irana bi bila istorijski i politički opravdana odluka, a sve nakon što je iz političkog vrha SAD stigla tvrdnja da postoje dokazi da iranske snage učestvuju u dešavanjima na Krimu i da podržavaju ruske snage.
Uz sve, on je istakao da bi mesto Irana trebalo da zauzme Ukrajina?!
„Upražnjeno mesto bi popunila reprezentacija Ukrajine, koja je pokazala da je vredna učešća na Mundijalu. Ova odluka je istorijski i sportski pravedna. Pozivam sve da se pridruže pritisku na fudbalsku birokratiju. Dosta je sa ponavljanjem grešaka iz 2018. sa Svetskog prvenstva u Rusiji, krijući se iza ispraznih teza o ne mešanju politike i sporta“, istakao je Palkin.
Vredi istaći, Rusija i Iran su negirale navode koje je izneo šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov da su ruske snage koristile dronove iranske proizvodnje.
Podsetimo, Iran će na Mundijalu igrati u Grupi B sa Engleskom, Velsom i Amerikom.
O potencijalnim dešavanjima na Svetskom prvenstvu nedavno je u emisiji Miljanov korner govorio bivši fudbaler Milan Purović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala