- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska u pravcu Nikolajev - Krivi Rog likvidirala preko 80 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Kirill Norton / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
U pravcu Nikolajev-Krivi Rog neprijatelj je bezuspešno pokušao da snagama bataljonske taktičke grupe napadne položaje ruskih trupa u oblastima naselja u Hersonskoj oblasti, a ruske snage su tom prilikom likvidirale preko 80 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pored toga, u saopštenju se dodaje da je u koncentrisanim napadima ruske artiljerije uništeno 11 borbenih oklopnih vozila i 15 vozila.
Ruska vojska je takođe odbila napade ukrajinskih snaga u pravcu južnog Donjecka, usled čega je likvidirano 25 ukrajinskih vojnika, tenk, tri borbena vozila i dva vozila.
Navodi se da su ruske snage u pravcu Kupjanska odbile neprijateljske napade i potisnule ukrajinske snage na prvobitne položaje. Tom prilikom likvidirano je preko 25 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, pet oklopnih transportera i četiri kamioneta.
U pravcu Krasnog Limana jedinice Oružanih snaga Ukrajine nastojale su da snagama do dve mehanizovane čete probiju odbranu ruske vojske. Neprijatelj je zaustavljen vazdušnim udarima, artiljerijskom vatrom i odbrambenim jedinicama i vraćen na prvobitne položaje. Likvidirano je više od 20 ukrajinskih vojnika i uništena dva borbena vozila pešadije.
U udarima operativno-taktičke i vojne avijacije, raketnih trupa i artiljerije pogođena su četiri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja u Harkovskoj, Hersonskoj oblasti, Nikolajevskoj oblasti, kao i 72 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna oprema u 174 okruga.
Na području naselja u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.
Sredstvima PVO tokom prethodnog dana oborene su tri bespilotne letelice na područjima naselja u Harkovskoj oblasti i DNR.
Pored toga, u vazduhu je uništen 21 projektil višecevnih raketnih sistema „Himars“ i „Oljha“ na područjima naselja u LNR i Hersonskoj oblasti.
Invalid iz Donjecka čudom ostao čitav pod naletom ukrajinskih granata - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Čujem udar i padam zajedno s kolicima“: invalid iz Donjecka čudom preživeo udar ukrajinskih granata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala