- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nezadovoljni kupci tužili čuvenog proizvođača testenina zbog nepreciznog slogana

CC0 / Pixabay / Testenina — ilustracija
Testenina — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Jedan par iz Amerike tužio je kompaniju „Barila“, tvrdeći da ih je natpisom na kutiji testenine navela na pogrešan zaključak da je proizvedena u Italiji.
Na kutiji testenine je pisalo: „Italijanski broj jedan brend testenine“ uz boje zastave Italije.
Podnosioci tužbe, Metju Sinatro i Džesika Prost, ističu da ne bi kupili pastu da su znali da nije proizvedena u Italiji.
Međutim, testenina je proizvedena u Ajovi i Njujorku. Sudija Dona Riju je mišljenja da ima dovoljno osnova za nastavak sudskog procesa.
Tako bi tužba zbog dve kutije paste od po dva dolara, prema navodima pravnih stručnjaka, mogla „Barilu“ da košta nekoliko miliona dolara, objavio je „Vašington post“.

Razočarani ili prevareni kupci

Portparol „Barile“ izjavio je za list da su tvrdnje podnosioca tužbe neutemeljene, ukazujući da na pakovanju testenine piše da je proizvedena u Sjedinjenim Američkim Državama od sastojaka koji su iz Amerike i drugih zemalja.
Rebeka Tusnet, profesor na Pravnom fakultetu Harvarda, izjavila je da se mnogi potrošači osećaju prevarenima, jer po višoj ceni plate neki proizvod koji smatraju kvalitetnijim, kao što je slučaj sa švajcarskom čokoladom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala