- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FSS: Ne možemo da udovoljimo zahtevu Zvezde

© Foto: FSSNovi dres Srbije za Mundijal u Kataru
Novi dres Srbije za Mundijal u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije saopštio je da ne može da udovolji zahtevu Crvene zvezde, koja je tražila odlaganje izborne sednice Skupštine FSS, zakazane za 31. oktobar.
Crvena zvezda je 21. oktobra poslala dopis u FSS u kome traži da se Izborna sednica skupština odloži posle Svetskog prvenstva u Kataru.
FSS bi na ovim izborima trebalo da dobije novog predsednika, a jedini kandidat je Nenad Bjeković.

„Potpuno je nejasno zbog čega ste takav zahtev podneli na samom završetku izbornog procesa. Proteklo je punih 50 dana od zakazivanja sednice, više od tri meseca kako su raspisani izbori i gotovo godinu dana od datuma usvajanja novog Statuta FSS. Kada se uzme sve prethodno navedeno u obzir, sami argumenti za odlaganje sednice Skupštine FSS su potpuno pravno, logički i faktički neutemeljeni. Od FSS se zahteva nešto što pravno nije moguće“, navodi FSS u odgovoru, koji je poslao Crvenoj zvezdi.

Odgovor je potpisao Stojan Radošević ispred Odbora za sprovođenje izbora.
On je podsetio da FSS nema predsednika od februara 2021. godine.
„FIFA i UEFA su zahtevale od FSS da se u skladu sa odredbama novog Statuta Saveza izbori održe što je pre moguće (u martu 2022. godine), ali su oni zbog niza okolnosti i opstrukcija odlagani. Izborni proces je protekao u demokratskom duhu, mirnoj atmosferi i bez ozbiljnijih nepravilnosti. Ne postoje bilo kakve vanredne i nepredviđene okolnosti koje bi opravdale odlaganje okončanja izbornog postupka na svim nivoima u FSS. Osim toga, napominjemo da bi bilo kakvo dalje odlaganje održavanja sednice Skupštine FSS prouzrokovalo reakciju UEFA koja bi u FSS uvela tzv. prinudne mere kroz postavljanje Komisije za normalizaciju odnosa“, naveo je, između ostalog, Radošević.
On ističe da je zahtev Crvene zvezde razmotren sa posebnom pažnjom.
„Međutim, zahtev je zakasnio i eventualni prekid izbora, kako je već navedeno, narušio bi integritet celokupnog izbornog procesa i doveo FSS u direktnu konfrontaciju sa FIFA i UEFA. Vaš klub je, od početka izbornog procesa u FSS, imao mogućnost predloži svog kandidata za izbor na funkciju predsednika FSS, što nije učinio, čime je sam sebi uskratio pravo da glasa za eventualnog protivkandidata“, navodi Radošević.
FSS je na kraju pozvao Crvenu zvezdu da uzme učešće na Izbornoj sednici Skupštine.
O tome zašto je Nenad Bjeković, kao kandidat za predsednika FSS, sporan za Crvenu zvezdu, govorio je u emisiji Miljanov korner sportski novinar Ivan Tešanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala