- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Energetski planovi Srbije: Zeleni put EPS-a | Energija Sputnjika

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICTermoelektrana u Kostolcu
Termoelektrana u Kostolcu - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Tema današnje „Energije Sputnjika“ je Zeleni put EPS-a, dokument koji su pripremili eksperti Elektroprivrede Srbije. Ukupna energija kojom će EPS raspolagati u periodu do 2035. treba da bude dovoljna da pokrije projektovane potrebe za električnom energijom u Srbiji.
U dokumentu se posebno razmatra sopstvena proizvodnja EPS-a, energija proizvedena iz kapaciteta obnovljivih izvora energije (OIE) van EPS-a (u sistemu fid in tarifa), kao i kapaciteti koji će biti definisani ugovorima o kupovini električne energije (PPA) za otkup električne energije iz novih OIE van EPS.
Prioritet je da se obezbede resursi za proizvodnju električne energije, kako bi se došlo do energetske nezavisnosti zemlje i da se osmisli kako će se njima raspolagati. Pored izgradnje novih kapaciteta, ključno je da EPS smanji emisiju ugljen-dioksida.
O tome koliko su ovi planovi realni u emisiji „Energija Sputnjika“ razgovaraju Jelica Putniković i njen gost – dr Vladimir Šiljkut, savetnik generalnog direktora JP EPS za poslovni sistem.
Energija Sputnjika, 24.10.2022.

O emisiji „Energija Sputnjika“

Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
 - Sputnik Srbija
▶️ Autorske emisije, ekskluzivne intervjue i analize gorućih pitanja u produkciji Sputnjika pratite u rubrici „Podkast“
28 April, 19:00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala