Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

EKSKLUZIVNO Ivica Dačić otkriva koju će poziciju Srbije braniti kao novi šef diplomatije

© Tanjug / RADE PRELICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Čast mi je da budem ministar inostranih poslova u vladi koja će voditi nezavisnu, samostalnu, srpsku politiku, kaže za Sputnjik Ivica Dačić, lider SPS, dan pošto je i zvanično predložen za novog ministra inostranih poslova Srbije u trećoj vladi Ane Brnabić.
Dačić nam otkriva da nema nikakvu dilemu kojim će putem ići Srbija u narednom periodu, kada je u pitanju njena spoljna politika:
“U teškom vremenu kad mnogi od Srbije zahtevaju da se opredeli između sukobljenih strana, naš istorijski zadatak je da dokažemo i pokažemo da smo se odavno već opredelili - za Srbiju, kaže nam novi-stari i budući ministar spoljnih poslova!
Povodom javne dileme, kojoj se “strani sveta” okrenuti i “kom carstvu privoleti”, Dačić je odlučan:

“Očekujem da nastavimo odgovornu i jasnu spoljnu politiku koja neće tražiti neprijatelje ni na jednoj strani sveta već će na svim stranama tražiti i pronalaziti samo prijatelje”.

Konačno, za Sputnjik, budući šef diplomatije i lider SPS iznosi predviđanje:
“Očekuju nas veliki izazovi da odbranimo našu, srpsku poziciju u ovoj nepredvidivoj epohi ali sam siguran da ćemo zadržati kurs koji je u najboljem interesu zemlje i koji podražava ogromna većina građana Srbije. Spreman sam da dam pun doprinos toj politici naše zemlje”, zaključio je Ivica Dačić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala