- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Biseri Veletanlić priznanje za životno delo

© Foto : Youtube/Orkestar Impresija/PrintscreenBisera Veletanlić
Bisera Veletanlić - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Pevačica Bisera Veletanlić dobitnik je priznanja za životno delo, koje uručuje Udruženja muzičara džez, rok i zabavne muzike. Čuvenoj džez pevačici i interpretatorki zabavne muzike priznanje će biti dodeljeno na Petoj godišnjoj dodeli nagrada GODUM, u sredu u 26.oktobra u 20 časova, u Ustanovi kulture "Vuk".
Dobitnica nagrade Bisera Veletanlić je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda domaćih festivala od prvih nastupa sa sestrom Senkom do danas. U bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija, koje su obeležile jedno vreme i više generacija.
Pored nagrade za životno delo, Udruženje će dodeliti i priznanje za rok muziku, bendu "Partibrejkersi". Nagrda za pop žanr ide u ruke najpopularnije muzičarka godine u Srbiji i regionu, Ane Ðurić Konstrakte. Kao najveća „međunarodna džez atrakcija“ laureat je sastavu "Eyot".
Povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni biće dodeljene muzičarima, novinarima i ljudima iz drugih profesija koji su učinili da domaća scena dobije zasluženo mesto u javnosti.
Udruženje će se na prigodan način oprostiti i od velikih imena koja su nas u prethodnoj godini nažalost zauvek napustila, Kornelija Kovača, Milorad Džmerkovića i Igora Starovića.
Na manifestaciji će nastupiti i neki od dobitnika, a nagrade će im dodeliti prošlogodišnji laureati, Ana Stanić, Srđan Gojković Gile i Jovan Maljoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala