- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zabeleženo više manjih incidenata i nepravilnosti

© Tanjug / ZORAN ZESTICNikšić
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Milena Gvozdenović iz CDT-a je saopštila da je ispred biračkog mesta 60 u Podgorici bila okupljena grupa muškaraca koji su vređali, vikali i pozivali građane za koga da glasaju.
„Biračko mesto su obišli i predstavnici policije i sve je završeno bez privođenja“, kazala je Gvozdenović.
Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da je stalni član Biračkog odbora na biračkom mestu broj 21 upotrebljavao telefon na kome je upisivao imena glasača koji su izašli na izbore.
U Pokretu Preokret naglašavaju da su u glavnom gradu uočene nepravilnosti sa nekoliko biračkih mesta.
Na biračkom mestu br. 2 (Dom zdravlja Blok 5), kako tvrde, opunomoćenom predstavniku Preokreta u proširenom sastavu biračkog odbora nije dozvoljen pristup.
Portparol DPS-a Miloš Nikolić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je prećeno njihovim članovima u podgoričkom naselju Konik.
Nepravilnosti su zabeležene u Zagoriču gdje je zalepljen propagandni materijal na udaljenosti manjoj od 100 metara od biračkog mesta, što je u suprotnosti sa zakonom, kazala je Milica Kovačević iz CDT-a. Jednom biraču je omogućeno da glasa sa isteklim pasošem, a zatim je na jednom biračkom mestu birački odbor je bio u nepotpunom sastavu prilikom otvaranja.
„Predsednik odbora se pojavio tek nakon devet sati i ovaj problem imali smo na više mesta“, kazala je Kovačević.
Kazala je i da na jednom mestu nije bila propisno zapečaćena glasačka kutija, a zabeleženi su i slučajevi javnog glasanja.
Istakla je da u Bijelom Polju pre glasanja nije pokazana prazna glasačka kutija, nije ispunjen kontrolni list. Glasno su izgovorena imena birača, a povređena je i tajnost glasanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala