- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu razgovarao sa britanskim ministrom odbrane

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izrazio je zabrinutost britanskom ministru odbrane Benu Volasu zbog mogućih ukrajinskih provokacija - upotrebe „prljave bombe“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
"23. oktobra održan je telefonski razgovori ministra odbrane Ruske Federacije, generala armije Sergeja Šojgua i britanskog ministra odbrane Bena Volasa. Razgovarano je o situaciji u Ukrajini", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.
Kako je saopšteno iz vojnog resora, „Sergej Šojgu je preneo britanskom kolegi zabrinutost zbog mogućih provokacija Ukrajine, primenom „prljave bombe“.
Sa druge strane, britansko Ministarstvo odbrane je saopštio da je Volas rekao Šojguu da je London spreman da pomogne da se reši konflikt u Ukrajini i da Ukrajina nema nameru da preduzima korake u pravcu eskalacije konflikta.
"Ministar je ponovo potvrdio da Velika Britanija i veliki deo međunarodne zajednice podržavaju Ukrajinu i žele deeskalaciju ovog konflikta. Ukrajina i Rusija treba da tragaju za rešenjem ovog rata, a Velika Britanija je spremna da pomogne", navodi se na tviteru britanskog Ministarstva odbrane.
Šojgu je ranije u nedelju obavio telefonske razgovore sa ministrima odbrane Francuske i Turske, a razgovarano je o situaciji u Ukrajini.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu upozorava da Kijev namerava da upotrebi „prljavu bombu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala