- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Republikanci će u slučaju pobede u Americi zamrznuti pomoć Kijevu

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Velika je verovatnoća da će vojna pomoć Vašingtona Ukrajini biti zamrznuta u slučaju pobede Repubikanaca na predstojećim izborima u novembru u Kongresu SAD, smatra predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Rusije Viktor Bondarjov.
„U slučaju da Republikanci pobede na izborima za oba doma, velika je verovatnoća da će Kijevu biti blokiran jedan od glavnih kanala strane vojne pomoći. Demokrate namerno odugovlače oružani sukob u Ukrajini, oni su zainteresovani za njega i sada, shvatajući da gube pozicije, pokušavaju da ubrzano usvoje zakon o novoj tranši vojne pomoći“, napisao je Bondarjov na Telegramu.
Prema njegovom mišljenju, planovi Kongresa da izdvoje 50 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini, nije ništa drugo, nego agonija odlazećih Demokrata. Senator je podsetio, da se 8. novembra u SAD održavaju parlamentarni izbori za predstavnički dom Kongresa.
On navodi, da istraživanja pokazuju da Demokrate imaju jako malu podršku Amerikanaca, a Republikanci otvoreno govore o tome da ne žele da finansiraju isporuke oružja, vojne i specijalne tehnike Ukrajini. Istakao je i da je životni standard Amerikanaca opao zbog suprotstavljanja Rusiji, ekonomske krize i pomoći Ukrajini.
On je naveo, da ako se Ukrajina liši strane vojne pomoći, onda će se pojaviti šansa da kijevske vlasti sednu za pregovarački sto u doglednoj budućnosti.

„Tada će biti moguće mnogo ranije prekinuti krvoprolića, izbeći će se mnoge žrtve i veštačko odugovlačenje oružanog sukoba koji lobira kolektivni Zapad“, zaključio je Bondarjov.

Američki kongresmeni nameravaju da do januara 2023. godine usvoje zakon kojim se za Ukrajinu izdvaja nova vojna pomoć u vrednosti do 50 milijardi dolara. Procenjeno je da će taj novac biti dovoljan za celu sledeću godinu, saopštila je ranije televizija En Bi Si.
Pogled na američki Kapitol - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
RUSIJA
„Politiko“: Evropa strahuje da će Vašington smanjiti vojnu pomoć Ukrajini nakon izbora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala