- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda se provukla u Nišu – Pešić srušio Radnički u 97. minutu

© Foto: FK Crvena zvezdaRadnički Niš - Crvena zvezda, Superliga
Radnički Niš - Crvena zvezda, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu u meču 16. kola Superlige - 1:2 (0:0). Trijumf Beograđanima doneo je Aleksandar Pešić pogotkom u 97. minutu i to sa dva igrača više nakon što je glavni sudija Ivković isključio dvojicu fudbalera Nišlija.
Zvezda je bila bolja u prvih 45 minuta, ali smo najveću dramu videli u samom finišu prvog dela. Pravo je čudo kako je večeras sjajni golman Rosić skinuo udarac glavom Dragoviću, a zatim i zicer Mirku Ivaniću sa četiri metara.
U nadoknadi prvog poluvremena, arbitar Ivković posle gledanja VAR snimka nije odlučio da pokaže na belu tačku za goste posle pada Kange u šesnaestercu Nišlija pa se na odmor otišlo bez golova.
Zvezda je jalovo napadala u drugom poluvremenu sve do 60. minuta kada je defanzivac domaćih Jankam dobio drugi žuti karton zbog nespretnog starta nad Mitrovićem.
Beograđani su brzo iskoristili taj „vetar u leđa“, a Pešić u 69. minutu postigao prvi gol, glavom na centaršut Srđana Mijailovića.
Pet minuta kasnije, dogodio se jedan od retkih napada ekipe Nenada Lalatovića u drugom poluvremenu.
Gaku je prošao i centrirao sa leve strane iza leđa odbrani Crvene zvezde koja je statično posmatrala kako lopta stiže do usamljenog Saše Marjanovića, a on je precizinim udarcem poslao loptu pokraj leve stative Borjana za radost domaćina.
Zvezda je nastavila da napada, golman Rosić još jednom skinuo sjajan šut Kataiju u 76. minutu, a kako je vreme odmicalo delovalo je da Beograđani nemaju ideju kako da postignu drugi gol. Sve do 90. minuta...
U nadoknadi i drugog dela igre Ivković je ponovo gledao VAR snimak i dodelio još jedan crveni karton za Radnički koji je tako sa čak dva igrača manje završio duel.
To se ispostavilo kao velika prednost za goste budući da je Crvena zvezda u sedmom minutu nadoknade, opet preko Pešića, a posle asistencije Kataija i novog udarca glavom, došla do ogromna tri boda na jugu Srbije.
Ovom pobedom Zvezda je ponovo pobegla večitom rivalu na osam bodova razlike, uz meč više.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala