Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Počinje 65. Sajam knjiga u Beogradu

© Sputnik / Dejana VukovićSajamska ulica nekada puna posetilaca
Sajamska ulica nekada puna posetilaca - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Najveća svetkovina knjiga na Balkanu, međunarodni Sajam knjiga u Beogradu, otvara se danas u 18 časova.
Jubilarni 65. susret knjige i čitalaca, posle dve godine pandemijske pauze, odigrava se na istom mestu – u sajamskim halama i u tradicionalnom terminu – u poslednjoj sedmici oktobra. Zemlja počasni gost ove godine je Rumunija.
Manifestaciju će večeras u Hali 2 svečano otvoriti dramski pisac i akademik Dušan Kovačević, predsednik Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, i Mirče Dinesku, rumunski pesnik, pisac, novinar i biznismen.
Uz učešće više od 400 izlagača tokom osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će na jednom mestu da sagledaju celokupnu ovogodišnju izdavačku produkciju i da, uz sajamske popuste, kupe knjige.
Program ovogodišnjeg Sajma knjiga odvija se u sedam celina u kojima se razgovara o savremenoj književnosti i izdavaštvu, književnoj teoriji i kritici, uređivanju i opremi knjiga, o medijskom odnosu prema knjizi. „Pišem, dakle postojim“, „Dijalozi“, „Vreme pamćenja“, „Misliti o knjizi“, „Knjiga će spasiti svet“ nazivi su nekih od njih.
Sajam će tribinama i izložbama obeležiti i godišnjice rođenja pisaca Vaska Pope, Borislava Pekića, Borislava Mihailovića Mihiza, Žozea Saramaga...
Za školski dan koji se, kao i svake godine, održava četvrtkom, izdavači pripremaju posebne programe namenjene školarcima, ali i njihovim učiteljima i predavačima. Sajam knjiga prati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava koji se održava u istom terminu.
Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuju i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske,(Republika Srpske, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske.
Cena pojedinačnih ulaznica na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga je 300 dinara, a kolektivna ulaznica 200 dinara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala