- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je loše spavao, ali se na parketu to nije videlo: Nikada nisam sanjao o tome

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić u dresu Denver Nagetsa
Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Nikola Jokić ne prestaje da pomera granice u NBA ligi. Dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta upisao je novi tripl-dabl u pobedi Denvera nad Oklahomom 122:117, a posle meča je otkrio američkoj novinarki da je loše spavao, kao i da nije sanjao da bude rame uz rame sa najvećima.
Izjednačio je skromni Somborac rekord legendarnog Vilta Čemberlena po broju tripl-dablova u NBA ligi - obojica ih imaju po 78, pa je jasno da će vrlo brzo Srbin ostati sam na šesto mestu večne liste, kada je pomenuti statistički podatak u pitanju.
Protiv Oklahome je gotovo savršeno rasporedio odnos poena, skokova i asistencija. Imao je 19 poena, 16 uhvaćenih lopti i čak 13 uspešnih dodavanja ka saigračima, te je jasno da je Srbin po ko zna koji put "dirigovao" na parketu u trijumfu svojih Nagetsa.
Iako ekipa nije imala previše vremena za odmor to se nije osetilo u igri srpskog reprezentativca. U dva dana pali su aktuelni šampioni - Golden Stejt Voriorsi i Oklahoma u čijim redovima je zaigrao još jedan Srbin, Aleksej Pokuševski, ali se nije proslavio.
„Sleteli smo u tri ujutru, nismo dobro spavali. Ipak, pronašli smo način da pobedimo. Navijači su bili ti koji su nam ulili snagu koja nam je bila potrebna za trijumf“, istakao je Jokić.
Neibežna tema s novinarkom na parketu bilo je izjednačenje rekorda sa čuvenim Viltom Čemberlenom.
„To je nešto o čemu nikada nisam sanjao. Naravno da je lepo kada te porede sa najvećima“, rekao je Nikola dok su mu navijači aplaudirali, na šta im se on zahvalio, poručivši da su bili neverovatni i da su bili Denverov šesti igrač protiv Oklahome.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Jokić razbio „grmljavinu“ i stigao legendarnog Čemberlena /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Skandalozni Amerikanac hteo da povredi Jokića! Nikola je pao, a bolna grimasa je sve rekla /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala