- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Goran Šarić: Hrvati uvek na pogrešnoj strani, Srbi ih ovog puta neće prebaciti u pobednike

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Goran Šarić
Maša Radović i Goran Šarić - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
I u Prvom svetskom ratu i u Drugom svetskom ratu scenario je uvek bio isti. Hrvati su nepogrešivo birali pogrešnu stranu. A onda bi ih Srbi u zadnji čas vadili iz tabora poraženih i prebacivali u tabor pobednika. Pitanje da li će to biti sada, mislim da neće, kaže za Sputnjik Goran Šarić.
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ istoričar i teolog osvrnuo se na vest da će Hrvatska obučavati ukrajinske vojnike.
„Milanović, kao vrhovni zapovednik vojske, je rekao da je protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. A i ako dođu, ne znam šta mogu da nauče. Ne znam koja je to neka slavna vojnička hrvatska tradicija, pa će oni da ih obučavaju. Oni su u Avganistanu uglavnom služili kao pomoćne jedinice pomoćnih jedinica od pomoćnih jedinica logistike“, poručuje Šarić.
Na pitanje kojoj istorijskoj epohi je najsličniji trenutak u kojem živimo, naš sagovornik podseća na propast Rimskog carstva.
„Jedina razlika je u tome što Rimljani nisu imali nuklearno oružje. Problem Zapada je što on sa nuklearnim oružjem može da uništi ceo svet. Tada ste imali padine Rima pune leševa nerođene dece, tada ste imali tadašnji LGBT+ način života koji se smatrao nečim najboljim u civilizaciji, tada ste imali perverzne rimske senatore kojima su prostitutke, odnosno starlete, određivale... Tako je bilo u Rimu, tako je i danas“, zaključuje on.
Goran Šarić je otkrio i zašto je od svih članica EU baš Hrvatska bila počastvovana posetom bespilotne NN letilice, kako gleda na zabranu ruskih medija na Zapadu ali i zašto ga Vladimir Zelenski podseća na Hitlera.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
 - Sputnik Srbija
▶️ Autorske emisije, ekskluzivne intervjue i analize gorućih pitanja u produkciji Sputnjika pratite u rubrici „Podkast“
28 April, 19:00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala