Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Optužbe protiv bivših čelnika OVK u Hagu neosnovane, želimo da budu oslobođeni

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su optužbe za ratne zločine protiv nekadašnjih lidera OVK neosnovane i dodao da želi da oni budu oslobođeni tih optužbi u Specijalnom sudu u Hagu, prenosi Reporteri.
Kurti je naveo da su procese u Specijalnom sudu nepravedno nametnuli „kratkovidi političari“.
On je u govoru na 49. sastanku Generalnog saveta Pokreta, posebnu pažnju posvetio Redžepu Seljimu, koji je uz Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija, optužen za ratne zločine u Specijalnom sudu u Hagu.
„Na Redžepa Seljimima, našeg aktivistu, zamenika, generala OVK, koji je bio član predsedništva i predsednik poslaničke grupe, veoma smo ponosni. Siguran sam da će uskoro da bude sa nama, želimo da bude oslobođen tih neosnovanih optužbi koje su iznete na njegov i na račun drugih“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.
Premijer privremenih prištinskih institucija je naveo da je OVK pravedna i da će izaći čista iz, prema njegovim rečima, nepravedno nametnutih suđenja.
„OVK je bila i jeste u pravu, stoga će izaći čista čak i od suđenja koje su nepravedno nametnuli političari kojima je nedostajalo dalekovidosti“, rekao je Kurti.
Specijalni sud u Hagu za zločine OVK - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
SRBIJA
Specijalnom sudu u Hagu preporučeno da odbije prijave 46 osoba koje tvrde da su žrtve OVK
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala