- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan: Turska postaje gasno čvorište na koje računaju u inostranstvu

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Turska se pretvara u veliko gasno čvorište, na koje računaju u inostranstvu, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
Erdogan je kritikovao protivnike Ankare koji traže da Turska odustane od uravnotežene politike u vezi s ukrajinskom krizom.
Turski lider je naveo da bi odustajanje od dijaloga s jednom od sukobljenih strana Tursku postavio u isti niz s evropskim državama koje danas preživljavaju energetsku krizu.
„Izbalansirana politika Turske izazvala je odobravanje širom sveta. Kada bismo se osvrtali na kritike, danas bismo, kao i Evropljani, morali da mislimo o tome kako da preživimo predstojeću zimu. Ipak, Ankara je krenula drugim putem i problema s gasom nemamo“, rekao je Erdogan, a prenosi agencija „Anadolija“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je pre par nedelja da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Tursku. Ruski lider je o toj ideji razgovarao s Erdoganom, a dvojica lidera su potom naložila da se detaljno i brzo razmotri to pitanje.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
RUSIJA
Erdogan: Dogovorio sam se sa Putinom o stvaranju gasnog čvorišta u Turskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala