- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Teme suicida kroz lična iskustva: Izložba fotografija Nine Đurđević

© Foto : Nina ĐurđevićIzložba fotografija "Odlučna" Nine Đurđević
Izložba fotografija Odlučna Nine Đurđević - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
U okviru umetničkog projekta „Odlučna“ vizuelne umetnice Nine Đurđević, u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, u ponedeljak, 24. oktobra biće otvorena samostalna izložba fotografija, u okviru koje je autorka, kroz lična i intimna iskustva, istraživala teme suicida i njegove prevencije.
Autorka projekta fotografisala je osobe koje su preživele pokušaj samoubistva i koje su bile u stanju o svom iskustvu govoriti javno, a portretisanje je pravljeno na samom mestu gde je pokušaj suicida izveden.
Nakon otvaranja izložbe u ponedeljak u 20 časova, u utorak, 25.oktobra od 19 sati biće održan razgovor o prevenciji suicida, o iskustvima, o onom najdubljem u čoveku, ali i o umetničkom izrazu koji prati ove teme.
© Foto : Nina ĐurđevićIzložba fotografija "Odlučna" Nine Đurđević
Izložba fotografija Odlučna Nine Đurđević - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Izložba fotografija "Odlučna" Nine Đurđević
U razgovoru će pored autorke izložbe Nine Đurđević učestvovati i Slavica Ranisavljev Kovačev, psiholog i volonterka Centra Srce i Goran Stojčetović, umetnik i predsednik udruženja „Art Brut“, nakon čega će biti organizovan mini-koncert benda Ljubičice, indi-pop sastava koji čine braća Petar (vokal, gitara, truba) i Vuk (vokal, bas) Stevanović.
Inače, Nina Đurđević rođena je 8. marta 1980. u Brežicama, Slovenija. Završila je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Redovno izlaže od 1998. godine i do sada je izlagala na preko četrdeset kolektivnih i samostalnih izložbi.
Izložba će biti otvorena do 6.novembra, a vrata KC Grada biće otvorena za posetioce svakodnevno od 16 do 21 čas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala