- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere je bio na ivici ambisa, ali je režirao preokret godine!

© Foto : Lola ĐorđevićLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Au, kakav meč je odigrao srpski teniser Laslo Đere. Gubio je 6:3 i 5:1 od Džeroma Kima 428. igrača na ATP listi, da bi na kraju uspeo da se isčupa sa ivice ambisa i da slavi rezultatom 3:6, 7:6, 6:4 u prvom kolu kvalifikacija turnira u Bazelu.
Tri sata trajao je neverovatan meč koji je na kraju okončan trijumfom srpskog tenisera koji se kvalifikovao za preokret godine.
Izuzetno motivisano je ušao u susret 19-godišnji Džerom Kim, koji je tek 428. igrač sveta, ali je pokazao da i te kako može da parira teniserima koji su među Top 100.
Švajcarac je u prvom setu uspeo da napravi brejk u četvrtom gemu i da povede 3:1, da bi do kraja odigrao bez previše grešaka i oscilacija, što mu je obezbedilo mirno osvajanje uvodnog seta 6:3.
A, onda ue usledio haos u nastavku, Nešto što je prava retkost u belom sportu i što se zaista retko viđa.
Đere je verovatno bio frustriran što je dopustio da izgubi set od igrača koji je daleko slabije rangiran od njega, pa je došlo do pada u igri, što se odrazilo na rezultat. Ko od šale je gubio gemove i ekspresno je mladi Švajcarac došao do vođstva od 5:1 u drugom setu.
Činilo se da je gotovo, da je kraj za Đerea u Bazelu neminovan, a da turnir ljudski nije ni počeo. Ipak su ovo kvalifikacije. A, onda - čudo! Ali, bukvalno.
Kao da je neki drugi Laslo Đere izašao na teren. Nanizao je pet gemova i izborio se za taj-brejk u kojem je slavio sa ubedljivih 7:3.
Ispostaviće se da je to bio ključni momenat meča prvog kola kvlaifikacija. Đere je u trećem setu startovao silno motivisan, "ukrao" je servis rivalu i ubrzo je potvrdio brejk - 2:0.
Do kraja nije dozvolio 19-godišnjem Džeromu Kimu da vrati brejk zaostatka i Srbin će se za glavni žreb u Brazelu boriti s boljim iz dvoboja Taro Daniel - Pedro Martinez.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Kecmanović stao na korak od finala Napulja
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Potvrđeno: Novakova sezona se ne završava u Torinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala