- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Dodik sa Mećavnika poslao poruku Zapadu /video, foto/

© Sputnik / Dejan SimićMilorad Dodik i Emir Kusturica u Drvengradu
Milorad Dodik i Emir Kusturica u Drvengradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
U nenormalnim vremenima sve što je normalno poprima neke druge akcente, pa je tako i sa koncertom proslavljenog ruskog pijaniste Borisa Berezovskog, poručio je sa Mećavnika Milorad Dodik, doskorašnji srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD.
Dodik je stigao na Mećavnik gde se održava festival „Kustendorf Klasik“ na kome će večeras na stupiti Berezovski koji važi za jednog od najvećih virtuoza današnjice.
Dodik je pred koncert legendarnog umetnika u etnoselo stigao helikopterom, gde ga je dočekao naš čuveni režiser Emir Kusturica, tradicionalno uz hleb i so i rakiju.
© Sputnik / Dejan SimićDodik po Dolasku na "Kustendorf klasik" u društvu Emira Kusturice i Ljubinke Milinčić
Dodik po Dolasku na Kustendorf klasik u društvu Emira Kusturice i Ljubinke Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Dodik po Dolasku na "Kustendorf klasik" u društvu Emira Kusturice i Ljubinke Milinčić
Na pitanje da li dodatnu težinu današnjem događaju daje to što nastupa ruski pijanista i to u vremenu kad se otkazuje sve što je rusko, Dodik kaže za Sputnjik da je sasvim je normalno održavati ovakve manifestacije i festivale.
„U današnje vreme kad čitav Zapad Rusima, i umetnicima, širom Evrope i sveta tzv. zapadnog sveta pokušava da zabrani iskazivanje umetničkih vrednosti veoma je važno što smo danas ovde na ovom mestu i što imamo priliku da prisustvujemo ovom važnom koncertu. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da sam stigao na poziv mog velikog prijatelja Emira Kusturice“, rekao je Dodik.
Na festivalu „Kustendorf klasik“ koji se održava u okviru projekta rusko-srpskog programa socijalnih inicijativa „Zajedno“ u realizaciji kompanija „Gasprom njeft“, pored Berezovskog nastupaju i mladi talenti iz Srbije, pijanisti Andrej i Nikola Blagovčanin iz beogradske muzičke škole „Mokranjac“, a takođe Pjevačka družina Svetlane Spajić.
© Sputnik / Dejan SimićDodik sa Kusturicom po dolasku na "Kustendorf klasik"
Dodik sa Kusturicom po dolasku na Kustendorf klasik - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Dodik sa Kusturicom po dolasku na "Kustendorf klasik"
Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, kompanija „Gasprom njeft“ više od 12 godina pruža podršku projektima iz oblasti kulture, obrazovanja i očuvanja istorijskog nasleđa dveju zemalja.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
REGION
Dodik o izborima u BiH: Mi smo pobedili, sve ostalo su spekulacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala