- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rođen u Vašingtonu, a udario po Amerikancima: „Ne znaju čak ni gde je Ukrajina“

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaNikolas Huber na эtape mirovogo tura po snoubordu Grand Prix De Russie 2019 v Moskve
Nikolas Huber na эtape mirovogo tura po snoubordu Grand Prix De Russie 2019 v Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Dvostruki olimpijski šampion Olimpijskih igara 2014. u Sočiju u snoubordu Vik Vajld govorio je o odnosu Amerikanaca prema sukobu Rusije i Ukrajine. Prema rečima sportiste, njegovi američki prijatelji ne razumeju situaciju, jer ih politika ne zanima.
Olimpijski šampion kaže da Amerikanci čak i ne znaju gde je Ukrajina.
Inače, Viktor Ivan Vajld je ruski snouborder, ali je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u Vašingtonu. I vrlo dobro poznaje Amerikance, sa kojima se često i druži.

„Znate, većina mojih prijatelja živi u Americi... Najblaže rečeno, nisu baš obrazovani u nekim stvarima. Tačnije, ne razmišljaju o onome što ih ne zanima. Ono što direktno ne utiče na njihove živote. Rusija, Ukrajina – gde je to uopšte? Za njih je sve ovo kao sukob na drugoj planeti. Prema tome, nema prave empatije ni za jednu stranu“, rekao je Vajld, prenosi Sport-Ekspres.

Snouborder je napomenuo da bi, po njegovom mišljenju, SAD i Rusija prvo trebalo da se pozabave rešavanjem problema unutar svoje zemlje.
Mik Šumaher - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SPORT
Amerikanci srljaju bez cilja – problem je bio mladi Rus, a sada i Šumaherov sin: „Gubimo novac!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala