- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski teniser o skandalu u Napulju za Sputnjik: Izbacili su mi stvari, igram na dve različite podloge

© Sputnik / Sputnjik SrbijaNikola Ćaćić
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
Pratite nas
Teniski turnir u Napulju nije ni počeo, a već je bilo jasno da može da ponese „laskavo priznanje“ najgoreg turnira u godini. Organizatori od starta nižu propuste, a na svojoj koži je to osetio i Nikola Ćaćić, najbolji srpski dubl teniser koji je morao da promeni čak tri hotela. Nikola je za Sputnjik je otkrio detalje drame iz Napulja.
Prelepa panorama iz Napulja oduševljava samona prvi pogled, jer slika koja stiže iz italijanskog grada zapravo uopšte nije prijatna.
Teniski teren pored mora i prizor nalik sa razglednice krije lošu organizaciju, nebezbedne terene i tretman profesionalnih tenisera koji nije zapamćen u belom sportu.
Vlaga preko noći natapa teniski teren u Napulju, zbog čega se od prvog dana u tom italijanskom gradu neprestano odlažu mečevi jer su tereni toliko klizavi da nisu bezbedni za igrače.

Tri hotela od početka turnira

Mečevi prvog kola trajali su četiri dana, ali se ispostavilo da to nije najveći problem! Nakon što je Nikolas Barjentos, kolumbijski teniser otkrio da je izbačen iz hotela nakon što je stigao u isti posle meča, Sputnjik je kontaktirao Nikolu Ćaćić, srpskog tenisera, koji je zajedno sa Kolumbijcem tog dana stigao u hotel.
Nikola je sa Aijasamom Kurešijem pobedio Barjentosa i Migela Varelu, da bi stigao u hotel gde nije zatekao svoje stvari.
Srpski teniser saznao je da su njegove stvari izbačene iz sobe i ostaljene u raznim kesama.

„Lično sam se prebacivao tri puta iz jednog u drugi hotel zbog nedovoljnog broja soba. Postoji i mali broj automobila, prevoz se čekao po pola sata. Igrao sam protiv Barjentosa isti dan kada se to dogodilo i njemu. Bili smo u istoj situaciji, zajedno smo se vratili u hotel. Došao sam u sobu i nema stvari. Pitao sam gde su mi stvari, a one su bile po kesama. Sve što se desilo njemu desilo se i meni“, ispričao je Nikola kroz osmeh iako i dalje u neverici.

Posle meča i pobede kada je video izbačene stvari, iznenađenjima nije bilo kraja. Iz hotela su ipak odlučili da srpski teniser ako želi može da ostane kod njih, što on naravno nije prihvatio nakon što je doživeo takvu neprijatnost.
„Najsmešnije je da kada smo stigli i videli izbačene stvari rekli su nam da možda možemo da ostanemo u hotelu. Na sve to mi nije stigla torba kada sam dolazio iz Španije tako da mi definitivno ovo nije jedan od dražih turnira“, istakao je Ćaćić.

Turnir u Napulju daleko od Napulja

Još veći apsurd Ćaćića je prethodno dočekao po dolasku na turnir kada je saznao da on uopšte neće igrati u Napulju već na 40 minuta od grada.
Srpski teniser imao je sreću u nesreći jer nije igrao na vlažnom terenu gde su se prekidali mečevi, ali je igrao na terenima gde se igraju kvalifikacije, gde nema publike i gde je podloga potpuno drugačija.
„Prekidanje se uglavnom dešavalo samo na mečevima koji se igraju po mraku. Tada se napravi velika vlaga, postane jako klizavo kao da se igra na ledu. Nebezbedno je. Ja nisam igrao na tim terenima, zato što se dubl igra na skroz drugom mestu. Dubl i mečevi kvalifikacija igraju se na 40 minuta od Napulja. Nisu imali dovoljan broj terena, prva dava dana se igralo samo na jednom terenu, zato su odlučili da se dubl prebaci“, otkrio je srpski teniser.

„Profesionalizam“ Italijana

Drugi teren je napravljen, ali zbog odloženih mečeva Ćaćić noć pred meč nije imao informaciju na kom će terenu igrati.
„U međuvremenu su napravili drugi teren, prvi meč je na tom terenu je igrao Đere. Oni još uvek ne znaju da li ćemo mi igrati u Napulju pošto pokušavaju na sve načine da ga prebace tamo. U ovom gradu nema publike, van grada je. Samo kad je Fonjini igrao bilo je gledalaca, ali nema tribina, nema uslova da se održi veliki turnir. Suština je da je podloga različita, kao da igrate na dva različita turnira. Tokom turnira menjati podlogu je stvarno neverovatno, ne znam da li se nekada desilo nešto slično. Možda mi se dogodilo kada sam imao 12 godina i igrao te turnire, na profesionalnom turniru nikada. Nespremno su dočekali svaku situaciju i izaov. Počev od terena preko hotela“, objasnio je Ćaćić.
Jedina dobra stvar celoj situciji koja je zadesila najboljeg srpskog dubl igrača u Napulju je činjenica da je on izuzetno optimističan, nasmejan i raspoložen i da ga sramotne organizacija Italijana nije poremetila.
„Ima mnogo gorih stvari u životu. Možda smo mi teniseri razmaženi, ne gledam na ovo kao na neki pakao. Gledam ovo kao izazov, ako se jednom ovo desi tokom cele godine može da se zaboravi kada se setite lepih stvari“, istakao je Ćaćić.
Turnir u Napulju vidi kao dobru priliku da zadovoljan završi sezonu.
„Trenutno nemam fiksnog partnera, ali bitno je da sam ja počeo bolje da igram u prethodnom periodu i da se oećam bolje na terenu. Stigle su i pobede, odigraću možda još dva do tri turnira, možda i čelindžer čisto zbog mečeva. Treba da budem zadovoljan na kraju sezone. Desile su mi se lepe stvari, postao sam otac pa sam preskočio nekoliko turnira da bih bio sa porodicom“, zaključio je Nikola Ćaćić za Sputnjik.
Pored toga što u Napulju tereni nisu bezbedni i na profesionalne tenisere se gleda kao na amatere , organizatori su napravili još jedan veliki propust.
Andreas Sepi, italijanski teniser, otkrio je da će se penzionisati i imao je želju da u Napulju odigra poslednji meč, ali organizatori mu nisu dali specijalnu pozivnicu.
Počelo je od sabotiranja italijanskog igrača pa je već tada moglo da bude postavljeno pitanje kako li će tek biti tretirani ostali...
Nikola Ćaćić i Aijasam Kureši meč drugog kola u Napulju protiv Adrijana Manarina i Fabris Martina igraju do 11 časova.
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SPORT
Đere nije mogao protiv haosa – kraj agonije u Napulju
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SPORT
Miša ide dalje, Francuz se predao na najkontroverznijem turniru
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SPORT
Srbin posle dva dana borbe srušio Hrvata u Napulju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala