- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Nastavak obračuna sa Crkvom“: Mitropolija o zabrano ulaska u Crnu Goru igumanu Danilu

© Sputnik / Nebojša PopovićManastir Dajbabe u blizini sela po kome je dobio ime, kod Podgorice
Manastir Dajbabe u blizini sela po kome je dobio ime, kod Podgorice - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska oglasila se povodom informacija da je igumanu Manastira Dajbabe arhimandritu Danilu zabranjen ulazak u Crnu Goru, ocenjujući da se tu radi o obračunu sa Crkvom.
Navodni razlog te zabrane koju je iznela Agencija za nacionalnu bezbednost i po čijoj proceni iguman Danilo predstavlja opasnost po Crnu Goru za Mitropoliju je u potpunosti neubedljiv i neprihvatljiv.
Mitropolija crnogorsko-primorska ističe da je iguman Danilo svojom dugogodišnjom službom pokazao da ga ne interesuje politika, kao i da se kod njega nikada nije moglo primetiti neprijateljstvo prema Crnoj Gori.
„Zaključak je sledeći: čim su delovi bivšeg režima opet došli u situaciju da nastave svoje anticrkveno, nezakonito i diskriminatorno delovanje u odnosu na pravoslavno sveštenstvo i monaštvo — tu su priliku iskoristili. Nažalost, zloupotrebljavajući državne bezbednosne institucije“, ocenjuje se u saopštenju.
Mitropolija je navela da podržava svaku aktivnost nadležnih organa na poboljšanju bezbednosti građana Crne Gore, ali i poručila da će, uverena u nepravednost ovakvog postupanja prema ocu Danilu, iskoristiti sve vrste institucionalnih mehanizama da dokaže da se u konkretnom slučaju radi o parodiji zaštite nacionalnih interesa i brutalnom obračunu sa Crkvom.
Manastir Dajbabe u blizini sela po kome je dobio ime, kod Podgorice - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
REGION
Mediji: Igumanu Danilu zabranjen povratak u Crnu Goru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala