- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vukovića reizabrali za gradonačelnika Podgorice

© Foto : Youtube/MediaBiroIvan Vuković, gradonačelnik Podgorice
Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Glasovima 32 odbornika aktuelne skupštisnke većine, okupljene u koaliciji oko DPS-a, na Sjednici Skupštine Podgorice Ivan Vuković je ponovo izabran za gradonačelnika. Sjednicu je zakazao predsjednik opštinskog parlamenta Đorđe Suhih, nakon što je juče Upravni sud donio presudu da aktuelni gradonačelnik, Vuković nije izabran zakonito.
Vuković je bio jedini kandidat za gradonačelnika. Za njegov izbor glasala su 32 odbornika. Sjednicu Skupštine prije glasanja napustili su odbornici Demokratske Crne Gore.
Vuković je nakon reizbora kazao da će u narednom periodu iskoristiti priliku da radi kako je radio i do sad, i da je uvjeren da će nastaviti mandat i nakon lokalnih izbora u nedjelju.
"Ono što nam se desilo 30. avgusta na državnom nivou, ne može nam se desiti u Podgorici nakon 23. oktobra. Ja mislim da je izbor nikad lakši, i sve ono što smo radili u prethodne četiri godine i što su naši rezultati dobiće izbornu potvrdu za koji dan", kazao je Vuković.
Ivan Vuković je na sjednici, prokomentarisao odluku Upravnog suda poručujući da je “ovo presedan i kršenje zakona”.
Istakao je da taj sud nikad ne donosi presude u intervalu kraćem od tri do šest mjeseci.
“Oni su silom na sramotu, prvi put u praksi tog suda, poslije usmene rasprave istog dana donijeli odluku”, dodao je on.
“Zbog toga ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv sudija Upravnog suda koji su ukaljali ugled tog suda. Ovo je prvi put da se jedna pravosudna institucija miješa na ovako eklatantan način u političke procese, izborni proces u Crnoj Gori. Ovo je sramota i ovo treba svakog da zabrine, bez obzira na tzo što bi bio krajnji ishod”, naglasio je Vuković.
Odbornik Demokrata Janko Krstović je rekao da Demokrate neće podnijeti novu tužbu Upravnom sudu.
"Svjesni smo da će građani pokazati na izborima da će Ivan Vuković biti prošlost Podgorice, kao Miomir Mugoša i Slavoljub Stijepović", kazao je Krstović i dodao da je Vukovićeva priča da će poslati tužbu marketinški trik.
"Da se pokaže da je DPS u prednosti ovdje. Niste u prednosti i to treba javno da kažete", poručio je Krstović. Demokrate su saopštile I da je današnja sjednica zakazana na brzinu, suprotno zakonu.
Vuković je još u maju reizabran za gradonačelnika Podgorice, što je Upravni sud presudio da je bilo mimo zakona. Tada su otkazani lokalni izbori u Podgorici i još 13 opština, da bi se održali u nedjelju 23. oktobra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala