Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić dobio medalju borca od SUBNOR-a

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić sa predstavnicima SUBNOR-a
Aleksandar Vučić sa predstavnicima SUBNOR-a - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom SUBNOR-a, povodom obeležavanja 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
Vučić je sa predstavnicima SUBNOR-a razgovarao o predstojećoj Evropskoj konferenciji antifašista, čiji je SUBNOR domaćin.
Predstavnici SUBNOR-a su predsedniku Vučiću uručili medalju borca, dodeljenu u julu 2021. godine, i istakli da je upravo on dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda.
Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na priznanju i istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad, te da današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna, preneo je Tanjug.
Sastanku su prisustvovali i bivši borci Ljubiša Antonijević i Dragoslav Dimitrijević, koji su učestvovali u oslobođenju Beograda 1944. godine..

„Posebno počastvovan što sam mogao da stegnem ruku i dvojici boraca koji su učestvovali u oslobađanju Beograda - Ljubiši Antonijeviću i Dragoslavu Dimitrijeviću“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Sastanku je prisustvovala i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala