- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda preskočila Vojvodinu i ponovo pobegla Partizanu

© Foto: FK Crvena zvezdaVojvodina - Crvena zvezda, Superliga
Vojvodina - Crvena zvezda, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde produžili su pobednički niz u Superligi na gostovanju u Novom Sadu gde su savladali Vojvodinu sa 2:0. Meč na „Karađorđu“ odlučen je u drugom poluvremenu golovima Pešića u 52. i Kange iz penala u 61. minutu.
Prvo poluvreme je proteklo u potpunoj dominaciji Crvene zvezde. Vojvodina se u potpunosti povukla i prepustila inicijativu Beograđanima. Nije bilo mnogo prilika, a najbolja je viđena pred kraj poluvremena kada je Katai izašao sam pred golmana domaćih i pogodio ga u telo.
Na ovom meču u plavim dresovima, igrači Zvezde su bili bolji u većem delu meča, ali su utakmicu prelomili tek u nastavku. U drugom poluvremenu u prvih pet minuta viđeno je više nego u čitavih 45 minuta prvog dela.
Prvo je Uroš Nikolić udarcem glavom pogodio stativu gola Borjana, da bi 30-ak sekundi kasnije Kanga odlično šutirao, ali je golman Vojvodine odlično odbranio.
Vojvodinu je "načeo" Aleksandar Pešić u 52. minutu. Sjajno je napadač Zvezde umakao defanzivcu domaćih i reagovao na centaršut Erakovića sa desne strane - 0:1.
Odmah posle gola Vojvodina je imala novu šansu, ali je Borjan odbanio svoju mrežu.
U 60. minutu Crvena zvezda je dobila korner, posle kojeg je u petercu rukom igrao defanzivac Vojvodine. Posle gledanja VAR-a, glavni sudija Milanović je dosudio penal koji je sigurno izveo gelor Kanga za 0:2 za Beograđane.
Taj gol potpuno je umirio domaće igrače koji do kraja nisu ni zapretili. Zvezda je posle sedme vezane pobede vratila pet bodova prednosti nad Partizanom na vrhu Superlige.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala