- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vujačić prekratio muke, Partizan upisao novu „trojku“

© Foto: FK PartizanPartizan - Napredak, slavlje, gol Vujačić
Partizan - Napredak, slavlje, gol Vujačić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu u zaostalom meču petog kola Superlige protiv Napretka od 1:0. Pred nekoliko hiljada gledalaca u Humskoj pogodak odluke postigao je Igor Vujačić u 31. minutu.
Crno-beli su bili bolji tokom celog meča u kom su propustili nekoliko šansi da zabeleže ubedljiviji trijumf. Imali su i malo sreće jer je Napredak u prvom delu pogodio i stativu, ali je pobeda svakako zaslužena.
Posle promašaja Meniga, nepreciznosti Belića, zicera koji Rikardo nije iskoristio Partizan je stigao do pobedonosnog gola. Menig je ušao u šesnaesterac, lopta je došla do Uroševića, koji je mogao da šutira, ali je izabrao pametnije rešenje, odložio je za Vujačića, koji je preciznim udarcem savladao sjajnog golmana gostiju Petrića.
Sporna situacija dogodila se u 37. minutu. Bila je to i najbolja prilika za Kruševljane, Čečarić je posle ubacivanja iz slobodnog udarca glavom šutirao, Popović je po mišljenju sudije loptu ipak zaustavio na gol-liniji. Iako nema gol-tehnologije u srpskom fudbalu, konsultovan je VAR, sudije su odlučile da igra bude nastavljena.
Do kraja poluvremena gosti su bili hrabriji, pa je najpre probao Bastajić, ali je sa 18 metara šutirao preko gola Partizana. Pred sam odlazak na odmor, Matić je želeo da plasira loptu sa ivice šesnaesterca, ona je zakačila Vujačića, ali je Popović krajnjim naporom uspeo da je izbije u korner.
U nastavku meča Napredak je igrao otvorenije, ali je ekipi Dušana Đorđevića nedostajao završni pas. Na drugoj strani, Partizan je imao više prostora, ali nije uspeo da iskoristi niti jednu šansu za drugi pogodak, čime bi verovatno i „zatvorio“ utakmicu.
Najbolju priliku imali su domaći, posle greške Slovenca Bolhe lopta je došla do Meniga, čiji je udarac odbranio Petrić, a potom je umalo Kerkez postigao autogol. Na njegovu sreću, lopta koja ga je napucala otišla je pored gola Napretka.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala