- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović posle novog poraza: Bože me sačuvaj, ne koristimo veliko oružje

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Željko Obradović, trener Partizana, poručio je posle poraza od Olimpije iz Milana u Beogradu 80:75, da će učiniti sve da spremi ekipu za naredni susret Evrolige, koji je zakazan već za četvrtak (20.30) kada crno-beli igraju protiv Virtusa, takođe na svom terenu.
Partizan je ponovo prokockao pobedu i nije uspeo ni posle meča trećeg kola da oseti ukus pobede u najjačem evropskom takmičenju, a Željko Obradović, najtrofeniji evropski stručnjak nije imao dilemu oko toga šta je presudilo pobednika.
Neverovatno loša selekcija napada. Pre toga u prvom poluvremenu smo imali istu boljku koja nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Pokušavam sve da uradim da ih razdrmam i da im objasnim korišćenje faulova kada nisu u bonusu. To ne radimo dobro, to je veliko oružje pametnim igračima, a mi to ne radimo i to nam je veliki problem. Prodali smo previše lopti u finišu, a to je odlučilo pobednika. Protiv iskusnog tima kakav je Milano te greške se skupo plaćaju. To je tim pravljen da ide na fajnal-for. Ovo nije naš maksimum, možemo i bolje da igramo i pametnije“, istakao je popularni Žoc na konferenciji posle meča.
Obradović je pohvalio atmosferu koju su napravili navijači i nije želeo da traži pojedince za poraz, već je poručio da bilo i dobrih i loših stvari, kao i da će uvek stati da zaštiti svoje košarkaše.
„Sigurno da možemo bolje i pametnije u svakom slučaju. Čestitke gostima na pobedi, pokušavam da sve ono što kažem timu uradim u svlačionici i na terenu. Uvek ću da stanem ispred igrača. Ne radi se o jednom igraču, već o timu. Treba da zaboravimo ovaj poraz i da se okrenemo utakmici sa Virtusom. Tek smo na početku, radićemo i videti dokle možemo da dođemo. Impresioniran sam atsmosferom na tribinama. Nadam se da će navijači nastaviti da podržavaju igrače“, rekao je Željko.
Pričajući o problemima koje imaju crno-beli, Obradović se vratio na prelazni rok, gde ekipa praktično nije imala organizatora igre.
„U pripremnom periodu sam bio bez plejmejkera. Dante Egzum je bio na turneji u Španiji, imao je probleme, čuvali ga, ali se povredio i nije putovao na turnir u Moskvi. Uvek smo imali jednog igrača, Jana Madara sam pokušao da osvežim posle reprezentacije. POčeli smo sezonu u situaciji kakvoj smo počeli. Aleksa Avramović je van tima, a bitan je igri našeg tima. Ovo što imam su igrači kojima verujem“, izjavio je trener crno-belih.
Ljut je bio Obradović zbog informacija vezano za dolaske pojedinih igrača, gde se spekuliše o ogromnim ciframa, čime se, prema rečima Obradovića, stvara pogrešna slika, da Partizan ima previše novca.Za primer je pomenuo Argentinca Kampaca koji se dovodio u vezu s Partizanom.
„Evo uzećemo primer Kampaca. Jeste vi pročitali informacije koliko je Fenerbahče bio spreman njega da plati, ili Real Madrid. Partizan mi da uđemo u to, pa to je napravljena priča da Partizan ima pare. Partizan je napravio fenomenalnu priču pošto ima navijače i napravio je respektabilan budžet, za nas. Inače, ja da idem da cimam Ostoju i Zorana da kažem moramo da dovedemo igrača, to mi ne pada na pamet. Od letos čitam po novinama ne znam koliko imena, ko to potura i stavlja ja nemam pojma. Nikad niko nije došao da mi predloži konkretno ime. Neko postavlja informacije iz ove iz one zemlje. Radim sa onim šta imam u timu. Tražimo rešenje u onome što imamo“, naveo je trener Partizana.
On je najavio da će pokušati da motiviše ekipu da pobedi u narednom meču.
„Ne osećam pritisak i daću sve od sebe. Ova atmosfera pokazuje da Partizan zaslužuje da igra u Evroligi. Doživeli smo tri poraza, ali to bi trebalo da nam bude motiv da pokažemo bolje rezultate u nastavku sezone u Evroligi“, zaključio je Željko Obradović.
Partizan - Armani, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
SPORT
Partizan se opet spetljao, Olimpija utišala Arenu
Džoel Embid Filadelfija - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
NBA liga se vratila, ali nije moglo bez ružnih scena na startu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala