- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zastrašujući trenutak u popularnom odmaralištu koje vole i Srbi /video/

© Wikipedia / Daphne ZarasTornado
Tornado - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Opasni vodeni i vazdušni vrtlog, izazvao je pustoš duž obale popularnog kiparskog turističkog odmarališta u Aja Napi, atraktivnoj destinaciji i za brojne Srbe.
Snimak pokazuje početne faze tornada u Aja Napi na Kipru u ponedeljak dok je formirao dugačku, tanku kolonu iznad vode. Brzo je dobio zamah i razvio se u veći tvister baš u stilu tornada i, kako se njegova brzina intenzivirala, postajao je širi i brži. Na kraju se probio prema plaži šaljući sve u vazduh i kombinujući vodu sa peskom dok su turisti bežali iz tog područja.
Lokalna policija kaže da nije pričinjena veća šteta, osim što je nekoliko ležaljki pomereno na plaži. Vladini podaci pokazuju da oko 1.000.000 turista iz Ujedinjenog Kraljevstva putuje na Kipar svake godine, a Aja Napa je jedna od najpopularnijih destinacija.
Vitki tornadi ili pijavice povremeno se pojavljuju u kasno leto i jesen i mogu biti opasni za nautičare i lokacije na obali, ali ne predstavljaju pretnju dalje u unutrašnjosti jer se urušavaju ubrzo nakon što se presele na kopno. Međutim, vrtlozi vazdušne i vodene magle ponekad mogu da izazovu štetu koliko i tornado, prenosi britanski Dejli mejl.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala