- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne postoji veća čast od mesta selektora Srbije!“

© Foto : Vaterpolo savez SrbijeUroš Stevanović
Uroš Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Odlazak trofejnog trenera Dejana Savića sa pozicije selektora vaterpolista Srbije je zatekao domaću javnost, ali je Vaterpolo savez brzo reagovao i za njegovu zamenu imenovao Uroša Stevanovića.
Treći selektor Srbije, posle Dejana Udovičića i Savića, biće 40-godišnjak koji je karijeru gradio u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Partizana, a kao prvi trener crno-belih osvojio je tri titule prvaka Srbije.
„Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Ponosan sam ali i svestan velike odgovornosti koju preuzimam. Zahvalio bih se Vaterpolo savezu Srbije i predsedniku Jeleniću na poverenju. Obećavam veliki rad da bi napravili atmosferu, rezultat i iskoristili ogroman potencijal ekipe na vrednostima i tradiciji vaterpola u Srbiji“, rekao je Stevanović.
On je istakao da i u kratkom roku moram da obavim razgovore oko formiranja stručnog štaba i napravimo plan i program za obaveze koje nas očekuju u narednom periodu.
„Pred nama su od jula četiri takmičenja za godinu dana gde želimo da osvojimo medalje. Tu su svetsko prvenstvo u Japanu, evropski šampionat u Izraelu, zatim svetski šampionat u Kataru i na kraju Olimpijske igre u Parizu“, dodao je Stevanović.
On je saradnju sa Vaterpolo savezom Srbije dogovorio zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.
O srpskom vaterpolu je nedavno u emisiji Miljanov korner govorio Nemanja Marjan.
https://odysee.com/@Sputnjik.Srbija:7/miljanov-korner-nemanja-marjan-miljan-milicevic-vaterpolo-05-08-2022:4
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala