- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Morbidna havarija u Italiji, sanduci s leševima padali sa zgrade, porodice ogorčene /video/

© Foto : YouTube/La Repubblica,snimak sa ekranaUrušena zgrada na groblju Pođoreale u Napulju
Urušena zgrada na groblju Pođoreale u Napulju - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Desetak sanduka sa vidljivim leševima ostalo je da visi u vazduhu posle urušavanja četvorospratnice s grobnim nišama na najstarijem groblju u Napulju. To je već drugi incident ove godine na istom mestu, samo sa suprotne strane groblja, a kritičari za problem krive loše upravljanje grobljima u gradu. Na sreću, nema stradalih.
Groblje Pođoreale,najveće je u Napulju i jedno od najvećih u Evropi, a dok je istraga o urušavanju mermerne zgrade u toku, vlasti su odlučile da groblje zatvore. Urušena zgrada pod imenom „Uskrsnuće“ nalazi se u području groblja „Porta Balestrieri“ u blizini krematorijuma, a u trenutku rušenja na groblju nije bilo posetilaca jer je bilo zatvoreno.

„Urušavanju je prethodio prasak i gusti oblak prašine. Kao uprava vodimo računa o svim potrebnim formalnostima“, rekao je Vinćenco Santagada, napuljski odbornik odgovoran za groblja.

Odvojena istraga nastavlja se zbog slučaja koji se dogodio u januaru, kada se urušila zgrada na drugom delu groblja, zbog čega je uništeno oko 300 grobnih niša. Porodice umrlih u utorak su održale protest.
„Jedina sreća je da sanduci moje porodice nisu ispali, jer su sahranjeni dublje u unutrašnjosti zgrade, rekao je Mauricio Bodi za italijanske novine „Dire“. U urušenoj zgradi sahranjeni su njegova supruga, roditelji i roditelji njegove supruge.
Političari u Kampanji, regiji koja okružuje Napulj, kažu da se o grobljima godinama nije brinulo.
„Došlo je do novog urušavanja na groblju Pođoreale. Ovo je kritična i neprihvatljiva situacija. Previše se godina napuljskim grobljima loše upravljalo i bila su prepuštena sama sebi, postajući tako žrtve prevaranata i profitera“, napisao je na Fejsbuku* Frančesko Emilio Boreli, regionalni odbornik stranke Evropa Verde.
U februaruprošle godine 200 sanduka palo je u more kod ligurijskog obalskog grada Čamolija u severnoj Italiji. Delovi groblja urušili su se u klizištu, a među njima i dve kapele, preneo je „Jutarnji list“.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala