- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije šalje 52.000 policajaca u nove regione

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaRuska Policija
Ruska Policija - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije planira da pošalje 52.000 policajaca koji će raditi na teritorijama Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev.

„Planiramo da maksimalni broj dostignemo do kraja prelaznog perioda. Do 2026. godine ćemo doći do cifre od 52.000 saradnika“, rekao je on izlažući u Državnoj dumu.

Prema njegovim rečima, ovaj broj policajaca će biti postignut na račun broja stanovnika na novim teritorijama, koji je napustio regione zbog vojnih akcija.
Ministar unutrašnjih poslova Rusije je dodao, da je plan da će se u narednom periodu u službu primiti 42.000-44.000 policajaca.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da ruske vlasti trenutno rade na integraciji novih teritorija u pravni sistem Rusije.
Istražni komitet Rusije je 5. oktobra počeo da formira istražne organe na teritoriji novih subjekata Ruske Federacije. Tada je saopšteno da je Federalna poreska služba otvorila svoja odeljenja u sva četiri nova regiona.
Prelazni period, tokom koga vlasti Rusije moraju da reše sva pitanja na temu integracije četiri nova regiona je produžen do 1. januara 2026. godine. Kako je ranije izjavio premijer Rusije Mihail Mišustin, ubrzanje integracionih procesa će biti najbolji odgovor neprijateljskim acijama Zapada.
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je federalni ustavni zakon o ulasku oslobođenih regiona u sastav Ruske Federacije.
Šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saljdo, šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, šef LNR Leonid Pasečnik i šef DNR Denis Pušilin na ceremoniji potpisivanja sporazuma o ulasku DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
EKONOMIJA
Šta ruska ekonomija dobija s pripojenim regionima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala