- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Nije planirano zatvaranje granica Rusije

© Sputnik / Alekseй LebedevPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Rusija ne planira da zatvara granice u svetlu uvođenja ratnog stanja u četiri regiona, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne, nije planirano“, prokomentarisao je kratko Peskov, odgovarajući na pitanje o mogućem zatvaranju granica nakon uvođenja ratnog stanja u četiri oblasti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da se od 20. oktobra uvodi ratno stanje u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Dokument treba da odobri Savet federacije Rusije. Ratno stanje u četiri regiona stupa na snagu u ponoć.
Na teritoriji DNR, LNR, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti uveden je režim maksimalnog reagovanja na rizike u bezbednosnoj sferi.
Ukrajinska vojska svakodnevno granatira gradove u DNR i LNR, aktivno koristeći artiljeriju kalibra 155 milimetara koju koriste NATO članice. U pravcu Hersona i Zaporožja Kijev gomila trupe, spremajući se za ofanzivu. Ruska vojska je uspešno odbila sve poslednje napade Oružanih snaga Ukrajine na različitim delovima fronta, dok ukrajinska vojska trpi velike gubitke.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
RUSIJA
Putin uveo ratno stanje u četiri oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala