- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Gradonačelnik Moskve: U prestonici bez posebnih mera, sve uobičajeno

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMoskva posle podne
Moskva posle podne - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je, nakon odluke ruskog predsednika o uvođenju ratnog stanja u četiri oblasti koje su ušle u sastav Rusije i posebnih mera u pograničnim oblastima, da u glavnom gradu zemlje neće biti uvedene nikakve mere koje bi predstavljale ograničenje uobičajenog ritma života u prestonici.
On je dodao da će biti podignut nivo bezbednosti civilnih objekata i nekih komunalnih službi.
Podsetimo, predsednik Vladimir Putin je ranije danas na sednici Saveta bezbednosti Rusije predložio da se uvede ratno stanje u četiri oblasti – Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.
Predsednički ukaz predviđena nekoliko nivoa reagovanja na rizike koji se javljaju u sferi bezbednosti. Putin je saopštio da je potpisao i ukaz kojim daje dodatna ovlašćenja gubernatorima. On je naložio da se formiraju štabovi teritorijalne odbrane.
Pored toga, u pograničnim regionima Rusije uvodi se „srednji nivo reagovanja“, a u ostalim regionima Centralne i Južne federalne oblasti Rusije uvodi se nivo povećane gotovosti.
„Srednji nivo reagovanja“ važi za teritorije Krima, Sevastopolja, Krasnodarskog kraja, Belgorodsku, Brajnsku, Voronešku, Kursku i Rostovsku oblast, sledi iz ukaza koji je objavljen na sajtu Kremlja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
RUSIJA
Putin uveo ratno stanje u četiri oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala