- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dobra vest za Jokića i Denver – novo pojačanje u nikad boljoj formi /video/

© KEVIN C. COXKevantijus Koldvel-Poup
Kevantijus Koldvel-Poup - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Denver Nagetsi napravili su trejd ovog leta u kom su dobili Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iša Smita, a u suprotnom smeru su poslali Vila Bartona i Montea Morisa. Mnogi su komentarisali, na različite načine, to šta su Nagetsi dobili ovim trejdom, a čini se da Koldvel-Poup stiže u tim Nikole Jokića sa mnogo optimizma i u dobroj formi.
Tome svedoče snimci ličnog trenera Koldvela-Poupa koji je izbacio snimke u kojima se vidi Poup kako trenira čak i u ponoć.
Kentavijus Koldvel-Poup mi je verovao tokom tri godine saradnje. Trenirali smpo pre utakmica, kao i u ponoć posle treninga. Ne možete varati u procesu“, napisao je trener Koldvela Popupa.
A, onda je izneo egzaktne podatke koji se tiču šuta za tri poena doskorašnjeg igrača Vašingtona.
U sezoni 2019/2020 pogodio je 92 trojke, u sezoni 2020/2021 120, a prošle sezone oborio je rekord karijere – 159 ubačenih trojki u sezoni!
Dakle, stiže u Denver u vrhunskoj formi.
Jokićev sastav dobija sigurnog čoveka sa spoljnih pozicija koji gađa 40% za tri poena. To je posebno važno kada protivnička odbrana skupi oko Jokića, može da usledi povratno dodavanje i tu će Poup imati veliku ulogu u timu Majkla Melouna.
Koldvel-Poup bi Denveru trebalo da donese šut za tri poena, ali se u američkim medijima ističe i njegova dobra igra u odbrani, tako da može da čuva protivničke opasne bekove.
„Koldvel Poup je momak koji se uvek nalazi na pravom mestu. Ne znam kako. Niko mu to ne govori. Ima dobar osećaj za igru, dobar osećaj za prostor“, rekao je Jokić i pohvalio novo pojačanje.
Poup može da pogodi, ali nije igrač koji traži previše loptu u svojim rukama, tako da se njegova uloga već sada zna, što je dobro za Nagetse.
Ne samo da donosi kvalitet, već će Koldvel-Poup doneti i važno iskustvo Denveru jer se radi o čoveku koji je igrao za Los Anđeles Lejkerse, tako da će i iz tog ugla doprineti Nagetsima koji bi da naredne sezone uđu u borbu za sam vrh NBA lige.
Kada već imaju najboljeg igrača lige.
Sada računaju i na pouzdanog šutera u vidu Koldvela-Poupa.
Brus Braun - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Denver pravi potpunu transformaciju zbog Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala