- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski političar: Spas i oslobođenje neće doći spolja

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Narodna skupština ponovo okuplja „evroatlantsku grupu“, umesto predstavnike naroda, izjavio je lider „Preporoda“ Kostadin Kostadinov, obraćajući se građanima na prvoj sednici novog parlamenta.
On je kritikovao poslanike jer su se skoro nedelju dana bavili „najvažnijim poslom“ – svađama da li pozvati na svečanu sednicu ruskog i beloruskog ambasadora (na kraju su predstavnici naroda odlučili da ih ne pozovu).

„Očekujete li da ovi ljudi (evroatlantska grupa) vladaju vama?“, obratio se on sunarodnicima sa govornice parlamenta.

On je naglasio da spas i oslobođenje neće doći spolja.
„Ko će zaustaviti uvlačenje Bugarske u rat u Ukrajini, čiji scenario priprema evroatlantska skupina u parlamentu i neće dopustiti da se naša država pretvori u spaljenu zemlju? Ko će sačuvati bugarski lev i ne dozvoliti njegovo uništavanje i prelazak na evro? Ko će vratiti slobodu i nezavisnost bugarske države, koji su ukradeni decenijama unazad?“, izjavio je on.
Kostadinov je prethodno izjavio da ne razume predlog stranke Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nastupi putem video linka na prvom zasedanju novog saziva bugarske skupštine.
Kako je rekao, politička dešavanja u Bugarskoj pretvorila su se u „potpuni cirkus“ i sramna su kako za skupštinu, tako i za glasače.
Nešto ranije je većinom glasova bugarskih parlamentaraca odlučeno da na prvu sednicu skupštine ne bude pozvana ruska ambasadorka Eleonora Mitrofanova, kao i privremeni izaslanik Belorusije Nikida Lešukov, ali isto tako je odlučeno i da se ukrajinski lider takođe ne obrati.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
RUSIJA
Predsednik Bugarske poručio parlamentu: Bavite se problemima građana, a ne Zelenskim i ambasadorima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala