- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Prijavite i mene! Ni ja nisam glasao za vas!“: Akcija na Tviteru posle poteza opozicije u BiH

© Foto : Sputnjiku ustupila RTRSIzbori u BiH
Izbori u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Nakon što su, predstavnici opozicije, predali Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv više od sto osoba za koje tvrde da su učestvovali u navodnoj izbornoj krađi na Opštim izborima u BiH 2. oktobra, na Tviteru se ubrzo proširila akcija – „Prijavite i mene! Ni ja nisam glasao/la za vas!.“
Predsjednici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović predali su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv više od sto osoba za koje tvrde da su učestvovali u navodnoj izbornoj krađi na Opštim izborima 2. oktobra.
Borenović je rekao da je krivična prijava podneta protiv lidera SNSD-a Milorada Dodika i više od sto osoba.
„U ovom procesu koji se dogodio na nivou cele BiH učestvovale su različite institucije koje su bile nadležne da sprovode izborni proces, od biračkih odbora do institucija koje nadziru rad tih odbora, a to su opštinske i gradske izborne komisije do same Centralne izborne komisije i Centra za brojanje glasova“, rekao je Borenović.
Lider SDS-a Mirko Šarović smatra da je potrebno prebrojati glasove na svim nivoima vlasti.
Vukanović je rekao da je tražio danas razgovor sa vršiocem dužnosti glavnog tužioca Milankom Kajganićem koji, kako je rekao, treba da položi račune narodu kako je moguće da se zemlja raspada, a da pravosuđe, sud i tužilaštvo ništa ne rade, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala