- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Da Zvezda ume da ubode bar 30 posto kao Partizan – druga bi se pesma pevala na Marakani“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa večitog derbija
Detalj sa večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Sada već godinama unazad jedna od glavnih tema u srpskom fudbalu su strani igrači koji uglavnom dolaze u dva najveća kluba, s tim u vezi nekadašnji reprezentativac Rade Bogdanović ističe da postoji velika razlika između poslovanja Crvene zvezde i Partizana.
Poslednji u nizu pogodaka crno-belih je Fuseni Dijabate, momak koji je na četiri utakmice u Ligi konferencija postigao četiri gola, a još važnije od toga, pleni svojom igrom i uvek je opasnost po rivale.
„Činjenica je da se radi o vrhunskom pojačanju, imajuću u vidu njegove godine, brzinu, realizaciju... Realno, kada bi Zvezda bar 30 odsto znala da ubode igrača kao Partizan – druga bi se pesma pevala na Marakani“, istakao je Bogdanović u emisiji Miljanov korner na Sputnjiku.
On je dao i primer loše transfer politike u Zvezdi u slučaju Kristijana Pičinija.
„Potkrade se neko u Partizanu, ali mnogo manje nego u Zvezdi. Nemam ja ništa protiv stranaca, ali mi deluje jadno da se kupuje desni bek iz Italije. Kao italijanski mediji, nešto, a on 100, 200 grama gela u na svakoj utakmici i ne može da pretrči nikoga. Veliko pojačanje, uzme velike paruštine i ode u nemačku drugu ligu. Ima dosta promašaja i to nije dobro“, istakao je Bogdanović.
Među pozitivnim stvarima u Partizanu Bogdanović je istakao i dolazak Gordana Petrića na poziciju trenera.
„Gordan je, čini mi se, jedini iz čuvene čileanske generacije koji nije krenuo funkcionerskim ili menadžerskim putem, što je lagodan život, laka zarada... Uhvatio se posla, kao privrednik dobro radi, nije sedeo po kafićima i gluvario, nego je radio. Opredelio se sada da bude trener, doneo je šmek, čovek može da vidi i fudbalsku nit, ali i jako veliki ljudski karakter. Mnogo ljudi kod nas ima komplekse, Gordan to nema i zato radi kako radi“, naveo je Bogdanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala