Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hapšenja u Španiji i Srbiji zbog sumnje na trgovinu drogom, zaplenjeni novac i oružje

© AFP 2023 / LLUIS GENEšpanska policija
španska policija - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Policija je u Srbiji uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe, u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška, saopštio je MUP. Istovremeno, policija u Španiji, gde su u toku pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, uhapsila je 15 osoba, koje su većinom državljani Srbije.
Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane, saopštio je MUP.
Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe, u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška.
Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti.
Pored toga, dodaje MUP, na teritoriji Kraljevine Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba, koje su većinom državljani Srbije.
Ministar policije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, rekao je da je akcija upravo dokaz da se borba protiv organizovanog kriminala uspešno može voditi čvrstom saradnjom i koordiniranom, udruženom akcijom svih policija sveta.
„Organizovani kriminal, krijumčari narkotika, oni koji truju i ubijaju našu decu, sarađuju bez obzira na naciju, poreklo, na granice. Zato je naša čvrsta saradnja ključ uspeha u borbi protiv narkodilera“, istakao je Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala