- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Krasnodarskom kraju se srušio Su-34, ima poginulih /foto, video/

© Prokuratura Krasnodarskogo kraя / Uđi u bazu fotografijaPožar na višespratnici nakon pada aviona Su-34 u Jejsku u Krasnodarskom kraju
Požar na višespratnici nakon pada aviona Su-34 u Jejsku u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio se u Jejsku u Krasnodarskom kraju, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ministarstvo za vanredne situacije javilo je da su u nesreći poginule četiri osobe, dok je 25 povređeno.
Kasnije je zamenica gubernatora Krasnodarskog kraja Ana Minjkova saopštila je ranije da je broj poginulih porastao na tri. Ona je dodala da su sedam odraslih i jedno dete u teškom stanju, dok su tri osobe lakše povređene.
„Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom postizanja visine za izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion ja pao na području grada Jejska“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Piloti su uspeli da se katapultiraju.
„Prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona je paljenje jednog od motora prilikom poletanja“, saopštilo je Ministarstvo.
U saopštenju se dodaje da se na mestu pada u dvorištu jednog od stambenih naselja zapalilo gorivo.
Kako je saopštila Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije, nakon pada aviona izbio je požar na 2.000 kvadratnih metara koji je goreo do četvrtog sprata višespratnice.
Na mestu nesreće rade hitne službe, saopštio je gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev.
Više od 410 ljudi i 105 jedinica tehnike učestvuje u gašenju požara, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.
U Kremlju su nakon nesreće saopštili da je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio da se pruži sva neophodna pomoć stradalima zbog rušenja aviona. Kako se navodi, predsednik je saslušao izveštaje ministara i šefa regiona o situaciji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala