- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kinezi časte zlatne srpske odbojkašice sa 300.000 evra

© Sputnik / Lola ĐorđevićZlatne odbojkašice u Beogradu
Zlatne odbojkašice u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Kompanija Srbija Ziđin Koper Doo. čestitala je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije odbranu titule šampiona sveta i saopštila da će naše odbojkašice nagraditi sa 300.000 evra.
Rudarski gigant koji posluje u Boru odlučio se na ovaj potez u znak podrške i divljenja.
„U ime našeg prijateljstva, velike naklonosti i ljubavi prema odbojci i odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, odlučili smo da vas zbog ovog fantastičnog trijumfa, u znak podrške i divljenja, nagradimo sa 300.000 evra. Istovremeno, toplo vas pozivamo da nakon treninga i takmičenja odvojite vreme i posetite Bor. Ovo je samo uvod, želimo vam sve najbolje u budućim takmičenjima, da stalno unapređujte svoj takmičarski duh, stvarajte novi sjaj i osvajajte velika priznanja za svoju zemlju i svoj narod“, navodi se u saopštenjukompanije.
Iz kineske kompanije dodaju da ovakvo dostignuće nije samo praznik za oči i dušu svih navijača i ljubitelja odbojke, koji su oduvek bodrili odbojkašku reprezentaciju Srbije, već je i najbolja nagrada za trud i rad celog stručnog štaba.
„Ponos ste ovog divnog sporta i svih onih koji ga vole. Kina i Srbija su čelični prijatelji, a naši bilateralni odnosi su izdržali testove turbulentnih vremena. Odbojka je takođe jedan od najpopularnijih sportova u Kini, a posebno ženska odbojka, čiji je uticaj odavno prevazišao smisao samog sporta. Kao što je duh zajedništva i borbe oličen u vama, tako je postao i duhovni simbol neprekidne borbe i samousavršavanja“, dodaje se u saopštenju.
Iz Ziđina ističu da se očekuje da će odbojkaške reprezentacije Kine i Srbije u narednom periodu imati više sportskih susreta, što će dalje podizati kvalitet ovog sporta u obe zemlje i donositi radost za sve navijače.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa odbojkašicama koje su osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
SPORT
Vučić ugostio šampionke: „Hvala što ste obradovali naše ljude“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala