- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal sedam godina ne zna kako da pobedi Novaka – gde bi bio Španac da Srbin nije oštećen?

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković je kralj turnira na betonu, a koliko je dominantan na toj podlozi dokazuje i međusobni skor sa Rafaelom Nadalom. Španac punih sedam godina nije pobedio Novaka na betonu, ali ni na travi. Nadal trenutno ima više Grend slemova i bolje je rangiran u odnosu na Novaka, ali bi to teško bio slučaj da je srpski as igrao u Australiji.
Do kraja godine Novak Đoković igraće na još dva turniru, Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Torinu, a velika prednost za srpskog tenisera na oba takmičenja je to što se igra na betonu, podlozi na kojoj je najgora noćna mora za bilo koga sa druge strane mreže.
Novakova dominacija odnosi se i na Rafaela Nadala koji od 2015. godine nije uspeo da pobedi srpskog tenisera ni na betonu, ali ni na travi.
U poslednjih sedam godina, Đoković i Nadal odigrali su 17 mečeva, a Španac je slavio u šest, odnosno samo kada se igralo na šljaci.
Deset od tih 17 odigrano je Rafinoj omiljenoj podlozi, ali čak ni tu nije uvek pobeđivao protiv srpskog asa kome su pripale četiri pobede.
Jedna od najvažnijih je prošlogodišnje polufinale Rolan Garosa posle kojeg je Novak postao i šampion Otvorenog prvenstva Francuske.
Od preostalih sedam mečeva, šest je odigrnao na betonu, a jedan na travi i iz svakog je Novak izašao kao pobednik.
Ova statistika važna je kada se gleda konkretno ova sezona jer je to još jedan segment u kome se vidi koliko je Đoković oštećen ove godine.
Nadal je osvojio Australijan Open, a to bi očigledno veoma teško uradio da se u Melburnu sa druge strane mreže našao srpski teniser.
Do sada su Novak i Rafa u Australiji igrali samo dva puta, ali je oba puta slavio Đoković, što jasno ukazuje da bi i ove godine bio favorit da mu je bilo dopušteno da igra.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
SPORT
Novak i dalje „zaleđen“ na broju sedam
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
SPORT
Australija se obrukala i otpisala Novaka – Grend slem najavljen bez Đokovića!
Andrej Rubljov, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Rubljov isprašio Amerikanca za titulu u Španiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala