Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Izvestilac EU: Očekujemo od Srbije jasne crvene linije prema Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićVladimir Bilčik
Vladimir Bilčik - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da EU očekuje od svih ozbiljnih zemalja kandidata za članstvo, uključujući Srbiju, „jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim zvaničnicima“.
„Rat nije vreme za dvosmislenost. Želimo da Srbija izabere Evropu i da gradi poverenje sa partnerima iz EU. Institucije EU očekuju od svih ozbiljnih zemalja kandidata, uključujući Srbiju, jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim zvaničnicima, dok Moskva nastavlja brutalni napad na Ukrajinu“, napisao je Bilčik na Tviteru.
Podsetimo, Bilčik je nedavno izjavio da „pregovori sa Srbijom neće biti zamrznuti“, i ukazao na „značaj usklađivanja spoljne politike Beograda sa EU“.
Bilčik je objasnio da amandman na izveštaj Evropskog parlamenta o proširenju Unije, kojim se dalje napredovanje Srbije na putu ka EU uslovljava uvođenjem sankcija Rusiji, „ne predstavlja pritisak na Beograd, već da pokazuje da se od Srbije očekuje da potvrdi svoj izbor za članstvo u EU“.
Zašto Rusija neće moći da razume Srbiju ako joj uvede sankcije bila je tema autorske emisije Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Granični prelaz - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SRBIJA
Bezvizni režim Srbije na udaru - novi izgovor za pritisak EU zbog neuvođenja sankcija Rusiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SRBIJA
Ne menjamo politiku Srbije prema Rusiji - nastavljamo ovako dok šteta ne bude neizdrživa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala